Пазарът на земеделски кредити бележи значителен ръст последната година. Според

...
Пазарът на земеделски кредити бележи значителен ръст последната година. Според
Коментари Харесай

Тройно увеличение на исканията за земеделски кредити

Пазарът на аграрни заеми бележи забележителен растеж последната година. Според изследване на „ Агрион Финанс “ измежду притежателите на аграрни земи четвърти е имал потребност от в допълнение финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили заем.

Дъщерното сдружение на водача в ръководството на аграрни активи „ Агрион Инвест “ е измежду най-активните компании, които отпускат заеми в земеделието и се употребява с голямо доверие измежду притежатели на земя и производители на селскостопанска продукция. Компанията регистрира тройно нарастване на настояванията за разпределяне на заем по отношение на година по-рано.

За да отговори на засиленото търсене и неналичието на съответно финансиране на фермерите, „ Агрион Финанс “ създаде профилирани аграрни финансови артикули, които да дават отговор на потребностите на дребни и огромни фермери. Компанията предлага заеми за оборотни средства, общоприети ипотечни заеми и лизинг на земя. Информация за цялостните условия на финансовите артикули на „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/ , на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на сдружението в цялата страна.

Именно лизингът на земя е измежду най-търсените финансови артикули. Дружеството дава опция на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която са си избрали да купят. „ Агрион Финанс “ подсигурява транспарантна рента и ясни правила за целия интервал на заема, който може да доближи 10 години. Не се изисква самоучастие на лизингополучателя.

Дружеството финансира както дребни и огромни фермери, които желаят да придобият нови имоти, по този начин и физически лица, които не се занимават със земеделие, само че имат парцели и имат потребност от свежи пари. За тях е планувана опцията с по този начин нареченият „ противоположен лизинг “, при който притежателят на земя получава финансиране от „ Агрион Финанс “ против нивите си, без да е належащо да минава през тромавата процедура на ипотекирането. Компанията прави безвъзмездна оценка на земята и обезпечава нужните пари, които след това се връщат на вноски, до цялостното назад изкупуване на собствеността.

Дружеството не удържа таксата за разглеждане на документите, няма такса ангажимент и за оценка на компенсацията. Пазарната оценка на мечтаната земеделска земя се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за лизингополучателя. Ако тя съответствува с цената на имота, фермерът не дължи в началото заплащане, а непосредствено стартира да погасява лизингови вноски.

Максималният размер на заема не зависи от размера на прихода на физическото лице, а се дефинира от цената на парцела, който се дава за поръчителство. Предвидена е и алтернатива сдружението да финансира разноските по прехвърлянето на парцела. Това, съгласно специалистите, е съществено облекчение за фермерите, изключително за дребните и междинни производители. На процедура до сключването на контракта за лизинг, фермерите нямат безусловно никакви разноски и не влагат лични пари. Гратисният интервал по главницата е 12 месеца, а погасителният проект се дефинира самостоятелно, според от характерните потребности на лизингополучателя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР