Пазарът на труда в България трябва да възприема всеки човек

...
Пазарът на труда в България трябва да възприема всеки човек
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Пазарът на труда в България трябва да гледа на „битката за таланти“ като на най-желаната свръхпечалба

Пазарът на труда в България би трябвало да възприема всеки човек като гений и да гледа на „ борбата за гении “ като на най-желаната свръхпечалба.

Това обръщение насочи министър-председателят Гълъб Донев при откриването на шестото издание на интернационалния конгрес „ Битката за гениите ”. Събитието събира през днешния ден в София част от одобрените имена от сферата на мениджмънта, човешките запаси, връзките с обществеността и връзките.

Премиерът Гълъб Донев посочи, че надарените хора не търсят единствено високо заплащане за своя труд, който се отличава с качество, точност и реформаторски дух, само че също по този начин за тях са значими грижата и вниманието в работната среда. Министър-председателят означи още, че не всеки път на гениите се гледа с положително око и схващане, тъй като това са хора, които отхвърлят старите модели, търсят нови направления и са перфекционисти. „ Заедно с това гениите трансформират атмосферата за работа, зареждат я с магнетизма на предизвикването да си измежду най-хубавите “, уточни министър председателят Донев и подчертава върху високите резултати, които една компания може да реализира с помощта на работещите в нея даровити хора.

Премиерът поздрави специалистите в сектора за смелостта да бъдат гласа на надарените чиновници на пазар на труда, който страда от липса на фрагменти, и за умеенето им като „ експерти по гениите “ да дирижират работната среда в благозвучие със заложбите на чиновниците и служащите. „ Разчитам на всеки от вас да трансформира настройките към надарените хора в България. Те заслужават нашите овации и внимание “, добави министър-председателят.

Министър-председателят Гълъб Донев напомни, че за втора поредна година взе участие във форума „ Битката за гениите “. Донев означи обстоятелството, че миналогодишното издание на форума се е състояло през месец декември и още веднъж в навечерието на избор на постоянно държавно управление. „ Декември се обрисува като период  в годината, когато борбата за хора с гений за ръководство на страната е изключително оспорвана “, добави още министър-председателят Гълъб Донев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР