Пазарът на нови автомобили в Германия остава вял заради недостига

...
Пазарът на нови автомобили в Германия остава вял заради недостига
Коментари Харесай

Недостигът на чипове сваля надолу продажбите на нови коли в Германия

Пазарът на нови коли в Германия остава вял поради дефицита на полупроводници, съгласно ново изследване, представено от ДПА.

Това значи, че търговците и производителите на коли съвсем нямат съображение да оферират тласъци, сподели Фердинанд Дуденхьофер от немския Център за автомобилни проучвания.

" Германският авто пазар страда от рецесията с полупроводниците и купувачите на нови коли са принудени да понасят дълги периоди за доставка и по-високи чисти цени ", добави специалистът.
Отстъпките, предлагани в интернет платформите за персонализирани нови коли, са намалели през юли спрямо предходния месец, по данни на института.

Предлаганите абонаменти също бележат спад. Това е относително нов модел на разпространяване, при който клиентите наемат колата си за няколко месеца, плюс застраховката.

Малко евентуално е обстановката за хората, които желаят да купуват нови коли, да се усъвършенства през идните 9 до 12 месеца, предвижда Дуденхьофер.

Производителите на коли и електроника се борят с световен дефицит на чипове, дължащ се частично на скока в търсенето на компютърни технологии, откакто хората започнаха да работят от у дома поради пандемията от COVID-19, напомня ДПА.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР