Пазарът на недвижими имоти в Русе наближава рекордни нива. Само

...
Пазарът на недвижими имоти в Русе наближава рекордни нива. Само
Коментари Харесай

Реалистимо отчита горещ имотен пазар в Русе и интерес към имоти на търг

Пазарът на недвижими парцели в Русе наближава рекордни равнища. Само за първите шест месеца от годината в Русе е имало 2482 покупко-продажби, което е с близо 8% повече по отношение на 2019 година и забележителните 27% по отношение на предходната 2020 година. Статистиката е основана на публични данни на Агенцията по вписванията.

От Реалистимо следим и растеж в цените на жилищни парцели в града. Ниските ипотечни заеми, които стигат нищожните равнища до 2.5% годишна рента, подтикват доста Русенци изплашени от инфлацията да влагат в жилище.

Имоти от арбитър реализатори и синдици

С възходящите цени на парцелите в града от ден на ден хора преглеждат и други разновидности за сдобиване с апартамент или къща на по-изгодна цена.

Пандемията и съпътстващите финансови разтърсвания направи предлагането на парцели през частни и държавни арбитър реализатори по-богато и доста хора се насочват към присъединяване в търгове или по този начин наречените обществени продани. Търгове се провеждат ежеседмично, а участниците в търгове за преференциални парцели са от ден на ден.

Някои от главните спънки за присъединяване в сходни обществени продани са неналичието на информация, както и по-трудното кредитиране на подобен вид парцели.

До в този момент нямаше централизиран портал където да може да се прегледа предлагането на парцели от частни арбитър реализатори, държавни арбитър реализатори, синдици, търгове от Национална агенция за приходите, както и търгове от държавни предприятия. Всеки обособен вид предложение се афишира на настрана изработен за задачата уебсайт на дадената организация или институция, което прави търсенето на преференциални сделни мъчно.

От този месец Реалистимо агрегира всички тези предлагания на едно място с търсачка, тъй че вложители и частни лица могат да търсят с филтри предлагането от жилищни парцели.

За портала Реалистимо

. През идващите два месеца ще бъдат добавени и бизнес парцели.

Освен търгове, в Реалистимо по-добрите Русенски организации поместват цялостното си предложение на жилища и къщи.

Допълнително в платформата частни лица имат опцията гратис да качат техен парцел за продажба или наем.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР