Пазарът на акции на Уолстрийт отвори с повишения за пета

...
Пазарът на акции на Уолстрийт отвори с повишения за пета
Коментари Харесай

Уолстрийт отвори с повишения на американските акции за пета поредна сесия

Пазарът на акции на Уолстрийт отвори с покачвания за пета поредна сесия на търговия, съобщи БНР.

Инвеститорите като че ли подценяват терзанията за растящата инфлация в Съединени американски щати и подчертават върху мощните финансови резултати на водещи компании като Cisco Systems.

В началото на днешната търговия показателят DJIA набъбна с 0,8%, показателят S&P500 - с 0,6% и софтуерният показател Nasdaq Composite - с 0,9%, преди обаче да бъдат парирани положителните облаги, като и трите водещи фондови показатели даже към този момент се оцветиха едва в алено.

От понеделник DJIA нараства с 3,7%, а S&P500 - с 3,6%, като и двата показателя са на път да отбележат най-сериозни седмични покачвания от ноември 2016 година насам. Индексът Nasdaq нараства с 4,5%, което е най-хубавото му показване на седмична база от октомври 2014 година.

Това става факт след трагичните спадове през огромна част от миналата седмица с към 10% от историческите върхове, достигнати в края на януари.

Подкрепа за първичното положително развиване на търговията на Уолстрийт оказа повишаването на акциите на Cisco Systems Inc с близо 5%, откакто късно нощес софтуерният колос показа по-добри от предстоящото финансови резултати за последното тримесечие. Акциите на Apple Inc. пък се покачиха с 1,2%, откакто капиталовият фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет оповести за своя топ инвестиция производителят на iPhone.

Последва обаче намаляване на DJIA с 0,31%, на S&P500 0,25% и на Nasdaq с 0,15%, защото вложителите като че ли не могат изцяло да пренебрегват вчерашните много проинфлационни данни за потребителските цени и днешните данни за индустриалните цени в Съединени американски щати през януари, като и продължаващото повишение на доходността на 10-годишните американски държавни облигации към 4-годишен връх към 2,904%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР