Пазачът препоръча ХБТ да се предлага успоредно или вместо хормонална

...
Пазачът препоръча ХБТ да се предлага успоредно или вместо хормонална
Коментари Харесай

NHS трябва да предложи на жените терапия за менопаузата, гласи ново ръководство

Пазачът предложи ХБТ да се предлага паралелно или вместо хормонална заместителна терапия (ХЗТ).

Жените също би трябвало имат по-добро схващане на рисковете и изгодите от ХЗТ, съгласно NICE, с цел да вземат осведомени решения по отношение на грижите си.

Менопаузата е естествена част от стареенето и нормално настава на възраст сред 45 и 55 години.

ХЗТ замества хормоните, които тялото създава - естроген, прогестерон или и двете - и се предлага под форми като гелове, песари, таблетки и спрейове.

NHS England сподели сериозна страна резултатите от ХЗТ са редки, само че е обвързвано с повишение на риска от формиране на кръвни съсиреци и инсулти, както и рак на гърдата и деменция при тези над 65 години.

Милиони дами ще могат да получат хапчето гратис от аптекарите според новите проекти на NHS

ХЗТ се свързва с по-висок риск от деменция

Новото управление споделя, че на пациентите би трябвало да се предлага лице в лице лицева или онлайн терапия, групови сесии и спомагателни препоръки за самопомощ.

Професор Джонатан Бенгер, основен медицински шеф в NICE, сподели: „ Въздействието на признаците на менопаузата върху качеството на живот може да варира доста.

„ Важно е здравните лекари да възприемат персонализиран метод, когато разискват лекувания, като употребяват информация, основана на доказателства, съобразена с събитията на индивидите. “

Насоките на NICE за менопауза не са обновени от 2015 година и доказателства към ХЗТ стана по-ясно от този момент, споделиха те.

Актуализацията не се хареса добре на всички и експертът по персонален доктор и менопауза доктор Луиз Нюсън сподели, че документът „ е разочароваща чернова на актуализация “.

< p> „ Трябва да се оправим с дълготрайните опасности за здравето от ниските хормони “, сподели тя.

Още от Sky News:
NHS дава „ значим “ заричане за рак на маточната шийка
Ендометриоза: Моето търсене на лек

„ Има открити доказателства с положително качество за защитните резултати на ХЗТ във връзка с остеопороза, сърдечни болести, клинична меланхолия и рак на дебелото черво, а има и нови доказателства за риска от деменция понижени.

„ Те са подценени в този документ и възприеманите опасности от рак на гърдата, посочени в тези чернови на рекомендации, не се основават на доказателства с положително качество. “

Проектът на управлението е отворен за публично разискване до 5 януари 2024 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР