Пазачът на публичен дом в Глазгоу Бунсонг Уанас, който спечели 167 000 паунда от престъпен живот, има да върне само 822 паунда

...
Уанас беше един от четиримата престъпници, осъдени на общо 31
Коментари Харесай

Уанас беше един от четиримата престъпници, осъдени на общо 31 години затвор миналия ноември за престъпления, свързани с трафик на хора, извършени в Глазгоу.< /p>

Майката на две деца общува с жена в Тайланд и й предлага работа като масажистка и проститутка.

Wannas уреди виза и организира пътуването на жертвата на трафик на хора и взе в два апартамента в Глазгоу, където тя уреждаше мъже да правят секс с нея срещу пари.

Жертвата беше задлъжняла към лихвари в родината си, но Wannas й каза, че й дължи £5000 за самолетен билет и уреждането на визите.

В понеделник прокурорът Дан Бърн каза на съдията лорд Кларк, че и адвокатите на Короната, и на Уанас са се съгласили, че тя е спечелила £167 000 от престъпните си дейности.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Двама тийнейджъри умират, след като са присъствали на DJ събитие в нощен клуб в Глазгоу

Въпреки това, само £822,09 могат да бъдат възстановени от нея в този момент.< /p>

След това лорд Кларк нареди на Wannas да предаде сумата.

По време на по-ранно производство във Върховния съд в Глазгоу, осъждащият съдия Дъглас Браун каза: „Вие сте рекламирали за нейни клиенти, организирайки техните присъствие и уреждане на сексуалната активност и цената.

„Тя чувстваше, че няма друг избор, освен да изпълни инструкциите, тъй като в противен случай нямаше да може да плати £5000, които казахте, че ви дължи, и неизплатените си дългове в Тайланд."

Признания за вина от Wannas

Wannas призна престъпление за трафик на хора за набиране, транспортиране и укриване на жената между ноември 2019 г. и февруари 2020 г.

Тя също се призна за виновна по допълнително обвинение за поддържане или управление на публичен дом в апартаменти на Cathcart Road в Глазгоу, Linden Street и Charlotte Street между октомври 2019 г. и февруари 2020 г.

Тя беше осъдена на затвор за шест години и четири месеца.

Прочетете повече:
Sky News разкрива провалената система за защита на Обединеното кралство
Двойка, която е държала роби в къщи, известна като „портата към ада“, е вкарана в затвора

Следвайки при произнасянето на присъдата нейните адвокати се обърнаха към Апелативния наказателен съд в Единбург, твърдейки, че наложеното наказание е прекомерно.

„Нямаше принуда“

Нейният адвокат Фред Макинтош KC , каза на апелативните съдии: „В този случай жертвата е дошла в Шотландия с пълното съзнание, че целта на посещението й е била да проституира.

„Нямаше измама и принуда да дойде. Тя не е излъгала, за да я доведе тук."

Той добави, че няма предположения за насилие от Wannas или заплахи за насилие.

Но лорд Пентланд, който изслуша призива с лорд Матюс , каза, че жертвата е „уязвима за експлоатация“, тъй като от нея се изисква да изплати значителни дългове на лихвари в Тайланд.

Той каза, че споразумението, според което Wannas трябва да вземе половината от доходите на жената, е „очевидно несправедливо“ и жертвата беше ефективно хваната в капан.

Лорд Пентланд каза, като отхвърли обжалването, че експлоатацията на други човешки същества по начина, извършен от Wannas, е „унизителна и достойна за съжаление“.

Прокурорите ще могат да се върнат в съда, ако открият още активи на Wannas и могат да поискат заповед за конфискуването им.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР