PayPal се зарече да глобява с по 2500 долара за

...
Коментари Харесай

PayPal губи милиарди от мерки срещу дезинформацията


PayPal се зарече да глобява с по 2500 $ за „ дезинформация “ и „ тирада на омразата “, само че прогони доста консуматори (снимка: CC0 Public Domain)

С близо 1300% са скочили търсенията в Гугъл на израза „ Как да изтрия PayPal ” в дните, откакто компанията разгласи нова политика за реагиране на дезинформацията. Фирмата оповести, че ще глобява с по 2500 $ своите консуматори за разпространяване на „ дезинформация “ и „ тирада на омразата “.

Цената на акциите на компанията спадна с повече от 6% в понеделник. Това докара до загубата на над 6 милиарда $ от пазарната капитализация на PayPal.

PayPal е известна с това, че прогонва субекти и коментатори поради техните политически и обществени възгледи. Наскоро компанията разкри идна смяна в своята политика за „ допустима приложимост “. Стана ясно, че PayPal е решила да забрани популяризирането на „ дезинформация “, както и на „ ненавист, принуждение, расови или други форми на назадничавост, която е дискриминационна “. Информацията за новата политика се появи в The Daily Wire.

Клиентите реагираха остро, когато PayPal сподели, че потребителите, за които е открито нарушаване на новата политика, могат да бъдат виновни за „ вреди “ и да бъдат глобявани с по 2500 $. Това включва „ дебитиране непосредствено от вашия акаунт в PayPal “ за всяко нарушаване, като случаите се преглеждат „ само по убеждение “ на компанията. Преди да разгласява първичната си история, The Daily Wire се свърза с PayPal за дефиниции на добавените условия, само че не получи отговор, прецизираха от изданието.
още по темата
Само ден след анонса PayPal съобщи, че новите насоки са оповестени „ по неточност “ и се извини „ за объркването, което това е предизвикало “. Въпреки това в Twitter хиляди клиенти показаха презрението си към новата политика и оповестиха, че имат намерение да закрият профилите си. Търсенията в Гугъл за изречения като „ по какъв начин да изтрия PayPal “ станаха шлагер.

Сред хората, които разкритикуваха PayPal за новата политика, бяха редица законодатели, коментатори и вложители, както и някогашният президент на PayPal Дейвид Маркъс и съоснователят на PayPal Илон Мъск. „ Трудно ми е да подлагам на критика намерено компания, която обичах и на която дадох толкоз доста “, сподели Маркъс в обществените медии. Той уточни, че анулираната актуализация на политиката „ опонира на всичко, в което имам вяра “.

Съобщението и анулацията на „ сбърканата “ политика се случиха броени дни откакто PayPal анулира три профила, свързани с Тоби Йънг – коментатор, който ръководи английска организация с нестопанска цел, наречена „ Съюз за свободно слово “ (Free Speech Union). Организацията отбрани клиенти като артиста Ръсел Бранд, който неотдавна реалокира шоуто си от YouTube в Rumble в отговор на цензурата от предходната платформа.

PayPal също глоби Gays Against Groomers – група, която се опълчва на сексуализирането на децата, както и еволюционния биолог Колин Райт. Компанията сподели банер с шестцветна дъга в своите канали в обществените мрежи и и съобщи, че е „ отворена за всички “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР