PayPal Holdings Inc. наскоро представи своя собствена стабилна монета, но

...
PayPal Holdings Inc. наскоро представи своя собствена стабилна монета, но
Коментари Харесай

Пазарът на стабилни монети продължава да спада, достигайки 2-годишно дъно

PayPal Holdings Inc. неотдавна показа своя лична постоянна монета, само че този ход не беше задоволителен, с цел да противодейства на цялостното стесняване на бранша на цифровите активи, който е в основата на множеството криптовалути.

Към септември общата пазарна капитализация на постоянните монети, тип цифрова валута, обвързана с различен клас активи като фиатната валута, възлизаше на $123.8 милиарда, отбелязвайки най-ниската точка от август 2021 година насам. Тази цифра съставлява забележителен спад по отношение на $137.9 милиарда през декември.

Проучване на CCData разкрива, че размерът на търговията със постоянни монети на централизирани тържища като Coinbase Global Inc. е намалял с 28.4% до $331 милиарда през септември, което е най-ниската месечна сума от юли 2020 година насам. Това стесняване съответствува с цялостното понижаване на интензивността на крипто пазара след поредност от кавги и банкрути през 2022 година

Стабилните монети постоянно се употребяват за улеснение на търговията сред разнообразни криптовалути и за предотвратяване на активите от ценови съмнения.

Докато пазарните капитализации на няколко постоянни монети, в това число USD Coin ( USDC ) и BUSD , не престават да понижават, водещият състезател в този бранш, Tether ( USDT ), разшири господстващото си състояние, съгласно CCData. Понастоящем оценен на $83.4 милиарда, USDT към този момент съставлява 67.3% от целия пазар на постоянни монети, което е най-високият дял от март 2021 година насам.

Въвеждането на стабилната монета на PayPal през август означи забележителен стадий, като това беше първият сходен ход от страна на огромна финансова институция. Някои поддръжници чакаха, че това развиване ще форсира доста приемането на цифрови токени за заплащания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР