Павел Павлов от Пловдив е още ученик, но много професионални

...
Павел Павлов от Пловдив е още ученик, но много професионални
Коментари Харесай

Приказните планински изграви през обектива на 18-годишния Павел Павлов

Павел Павлов от Пловдив е още възпитаник, само че доста професионални фотографи могат да завидят на невероятните му фрагменти. Освен с снимка той се занимава с изобразяване и музика.

" Фотографията за мен е опит да вдъхновя и други хора да открият свободата си и да сбъдват фантазиите си. " - споделя Павел.

В какво съгласно теб се крие магията на изгревите?
Някъде бях чел, че съгласно хората всеки посрещнат изгрев е банален грях. В този смисъл, има в действителност нещо магично тъкмо в изгревите, нещо, което доста ги разграничава, да вземем за пример, от залезите. Преходът от нощ към ден, от тъмнината към виделината ти носят чувството, че участваш в едно символно прераждане, превръщане на към този момент съществуващото. Зареждаш се с благополучие, дишайки девствено чистия утринен въздух, още неоцапан от деня. Изгревите те вършат в резюме по-щастлив човек.

Кое в природата най-вече те въодушевява?
Красотата и мимолетността на положенията и, динамичността в изгревите и залезите, непрекъснатото придвижване – всичко това, диктувано от Слънцето. Цветовете, формите, страстите са отражение на светлината. Вдъхновяват ме мощните контрасти в облаците, игрите на светлината по листата на дърветата, безграничното великолепие на звездите нощем, песента на птиците и изгарящото очите утринно зарево.

Кои са твоите учители - във фотографията и отвън нея?
Запалих се по снимка в гимназията и за благополучие, с помощта на учебен кръжок с началник господин Николай Аджеларов, съумях да натрупам за две години задоволително познания в региона, които да развъртвам и до през днешния ден. Уча се и от доста други хора в разнообразни сфери на изкуството и живота.

Какви са проектите ти за бъдещето?
Смятам да аплайвам за специалностите Плакат в НХА и Архитектура в УАСГ.

Насладете се на тази сбирка от прелестни изгреви из планините на България.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР