Павел Дуров вижда развитието на Telegram като независима социална мрежа(снимка:

...
Павел Дуров вижда развитието на Telegram като независима социална мрежа(снимка:
Коментари Харесай

Дават $30 милиарда за Telegram, но Дуров мисли за IPO


Павел Дуров вижда развиването на Telegram като самостоятелна обществена мрежа
(снимка: Pavel Durov / Instagram)

Собственикът на известната обществена мрежа Telegram е получил оферта от 30 милиарда $ своя план. Но Павел Дуров възнамерява първично обществено предложение (IPO) и договорка на този стадий е малко евентуална.

Броят на потребителите на Telegram към този момент е надхвърлил 900 милиона души, разкри Дуров в изявление за Файненшъл Таймс. Дуров има вяра, месинджърът ще стартира да генерира обилни облаги в близко бъдеще, може би още през идната година, а при положително стичане на събитията – още през 2024-а.
още по темата
Telegram ще излезе на облага, с помощта на въвеждането на заплатен абонамент и включването на реклама в мрежата. Това решение е взето, с цел да се подсигурява финансовата резистентност и самостоятелност на платформата в дълготраен проект.

„ Основната причина, заради която започнахме да монетизираме, е, че искахме да останем самостоятелни ”, споделя Павел Дуров.

Важен миг в изявлението е потвърждаването на проекта за IPO на Telegram. Дуров споделя, че това е единственият вид за развиване на месинджъра и отхвърля опцията за продажбата му, макар оферти за закупуване на компанията за големи суми, достигащи 30 милиарда $.

На фона на изтеклите вътрешни информации, че акциите на Telegram ще бъдат пуснати на американския фондов пазар, Павел Дуров – създател и основен изпълнителен шеф на компанията – акцентира, че управлението обмисля няколко разновидността за IPO.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР