Паузата в първенството заради Световното първенство изглежда се е отразила

...
Паузата в първенството заради Световното първенство изглежда се е отразила
Коментари Харесай

Атлетико влезе в час след паузата, Феликс и Мората герои за дюшекчиите

Паузата в шампионата поради Световното състезание наподобява се е отразила добре на Атлетико Мадрид. След като записаха две победи за Купата на Краля, в този момент " дюшекчиите " се завърнаха на победния път и в Ла Лига. Възпитаниците на Диего Симеоне надделяха Елче с 2:0 в семейството си от 15-ия кръг, а героите на вечерта бяха Жоао Фелик и Алваро Мората, които означиха головете за триумфа в 56-ата и 74-ата минута.

Мадридчани не срещнаха изключително сериозна опозиция от своя противник, който за целия мач насочи единствено един прецизен удар. Интересното е, че в срещата имаше и три червени картона - 1 за домакините и 2 за гостите. Марио Ермосо пое към съблекалните в 53-тата минута от страна на Атлетико, а Гонсало Верду в 45-ата и Домингош Кина в 90-ата минута бяха двамата изгонени от гостите.

Иначе и двата гола за " дюшекчиите " паднаха през второто полувреме. В 56-ата минута Антоан Гризман опита да подаде с пета на Жоао Феликс, опитът му не сполучи, само че топката се върна във французина, който този път съумя да асистира на португалеца, който от близко вкара топката във вратата за 1:0.

В 74-ата минута Алваро Мората самичък създаде втория гол. Той напредна отдясно, финтира поредно двама бранители и насочи удар, като след рикошет топката закупи огромна парабола и се озова в мрежата за 2:0.

Така Атлетико излезе на 3-тото място в класирането с 27 точки, до момента в който Елче остава на дъното на таблицата с едвам 4 извоювани точки досега.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР