Пауло Фонсека разкри, че Тотнъм се е съгласил да го

...
Пауло Фонсека разкри, че Тотнъм се е съгласил да го
Коментари Харесай

Фонсека: Тотнъм отказа да ме назначи заради атакуващия ми стил на игра

Пауло Фонсека разкри, че Тотнъм се е съгласил да го назначи като техен управител това лято, преди новият състезателен шеф Фабио Паратичи да се отдръпна от договорката заради опасения за атакуващия му жанр на игра.

„ Шпорите “ прекараха няколко месеца в търсене на правоприемник на уволнения Жозе Моуриньо, откакто португалецът бе освободен през април, и организираха диалози с редица треньори, в това число някогашния ментор на Челси Антонио Конте и някогашния управител на Тотнъм Маурисио Почетино през лятото.

След като не се стигна до покупко-продажби с нито един от тези експерти, клубът от северен Лондон бе покрай това да назначи някогашния треньор на Рома Фонсека, откакто двете страни бяха постигнали джука сделка за двугодишен договор. Въпреки това, договорката пропадна след идването на Паратичи и някогашният състезателен шеф на Ювентус в началото се насочи към Дженаро Гатузо, преди в последна сметка да назначи Нуно Ешпирито Санто, който преди този момент водеше Уулвърхемптън.

„ Споразумението беше контрактувано. Планирахме предсезонната подготовка и Тотнъм искаше нападателен треньор. Не беше оповестено, само че планирахме предсезонните играчи. Но нещата се трансформираха, когато дойде новият състезателен шеф и ние не бяхме съгласни по някои въпроси, като той предпочиташе различен треньор. Имам някои правила. Исках да бъда ментор на огромните тимове, само че желая верния план и клуб, където хората да имат вяра в моите хрумвания, моя жанр на игра и това не се случи със спортния шеф “.

„ Това желаеха президентът Даниел Леви и спортният шеф Стив Хитчън – да изградим тим, който може да играе атрактивен и нападателен футбол и аз бях подготвен за това. Не мога да работя по-друг метод. Всички мои тимове ще имат тези планове. Срещу най-големите отбори, няма да изпратя тимовете ми да се пазят покрай личното им наказателно поле “, сподели Фонсека за Telegraph Sport.

Paulo Fonseca says Tottenham agreed to appoint him as head coach this summer before new managing director Fabio Paratici pulled out of the deal amid concerns over his attacking style of football.
— Sky Sports News (@SkySportsNews)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР