Пауло Дибала премина в Рома през лятото като свободен агент

...
Пауло Дибала премина в Рома през лятото като свободен агент
Коментари Харесай

Юнайтед плаща откупната клауза на Дибала

Пауло Дибала мина в Рома през лятото като свободен сътрудник след 7-годишен интервал в Ювентус, само че приключението му в италианската столица може да завърши още в края на акцията. Причината за това е ниската му откупна уговорка, която е примамлива за британския гранд Манчестър Юнайтед.

29-годишният футболист подписа 3-годишен контракт с Рома, в който обаче има откупна уговорка на стойност 20 млн. евро за тимовете в Италия. Размерът на клаузата за тимовете, които не са в Серия А, е единствено 12 млн. евро. Дибила получава по 4,5 милиона евро годишна заплата като футболист на Рома.

Аржентинецът се трансформира в изключителна значима фигура за „ джалоросите “. През актуалната акция, макар травмата, която претърпя, Дибала е вкарал 11 гола и е дал седем асистенции в 21 дуела във всички шампионати за римските „ вълци “.

Манчестър Юнайтед е любимец за подписа му, защото откупната уговорка няма да бъде проблем за британския гранд. Мениджърът на „ алените дяволи “ Ерик загар Хаг следи изявите на Дибала и желае да укрепи състава си с още един нападателен футболист, който може да играе на няколко позиции в неговата система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР