Паула Бадоса се представя силно от началото на клей сезона,

...
Паула Бадоса се представя силно от началото на клей сезона,
Коментари Харесай

Мадрид: Бадоса пречупи съпротивата на Кудерметова и си осигури сблъсък с Халеп!

Паула Бадоса се показва мощно от началото на клей сезона, като доближи финалните етапи на конкуренциите в Чарлстън и Щутгарт, което ѝ донесе нанагорнище до номер 2 в международната класация. Първата ракета на Испания се завръща на родна земя през тази седмица за WTA 1000 шампионата в Мадрид, където има тежката задача да отбрани полуфинала си от миналогодишното издание. Световната номер 2 изтегли къса съчка за първи кръг, като ѝ се наложи да срещне Вероника Кудерметова, която се намира в отлична форма, откакто преди броени дни взе участие в мача за купата в Истанбул.

В хода на конфликта Бадоса показва двете си лица на клей, откакто започва нерешително, само че след това наложи безспорната си доминация и стигна до изцяло заслужена победа след 6:3 6:0, пристигнала за едвам 66 минути на корта. За най-високопоставената състезателка във втори кръг на конкуренцията следва мач в тежка категория, където ще срещне двукратната шампионка Симона Халеп.

Началото на дуела несъмнено принадлежеше на Кудерметова, която посрещаше чудесно и на няколко пъти разполагаше с брейкболи, само че не се оправи в тяхното оползотворяване и паритетът се резервира до 3:3. Испанката в идните минути откри нужния темп в своята игра, като си печелеше нужното предимство в разиграванията от главната линия с помощта на мощни форхенди, с цел да осъществя основен пробив в осмия гейм. Световната номер 2 застанала на сервис за сета съумя да отрази нови брейкболи, което ѝ вдъхна нужната убеденост и тя откри сметката си в общия резултат.

Втората част ни даде същинско владичество на корта от Бадоса, която не загуби нито една точка на лично подаване и за сметка на това осъществя три пробива, с цел да усили серията си на девет следващи извоювани гейма и след единствено 25 игрови минути с,,геврек " постави точка на разногласието в конфликта от първи кръг на WTA 1000 шампионата в Мадрид.

Good day at the home office
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР