Паула Бадоса мина през сериозни трудности в хода на клей

...
Паула Бадоса мина през сериозни трудности в хода на клей
Коментари Харесай

На косъм от поражението: Бадоса изоставаше в решителния сет, но не допусна изненада

Паула Бадоса мина през съществени компликации в хода на клей сезона, само че това не ѝ попрече да запише безапелационен триумф на старта на Ролан Гарос против Фиона Феро за едвам 54 минути на корта. Победата води испанката, която има да пази четвъртфинала си от миналогодишното издание, до среща през днешния ден с намиращата се в доста добра форма Кая Юван.

Сблъсъкът ни даде най-хубавото от играта на двете тенисистки, като всяка от тях имаше своите върхови моменти, но в последна сметка основно въздействие оказаха точките в решителните мигове, които попаднаха в актива на Бадоса, с цел да може третата сложена да победи след 7:5 3:6 6:2. В дуел за място във втората седмица на шампионата за международната номер 4 следва да се изправи против Вероника Кудерметова.

Испанката имаше летящ старт на дуела с пробив още в откриващия гейм, който ѝ разреши да се отпусне от първичното напрежение. С всяко минала подаване играта на Паула се развиваше, като третата сложена узакони преимуществото си с нов пробив, който ѝ донесе опция да сервира за частта при 5:2. Словенката от своя страна не се съобщи и към този момент изостанала доста обратно в резултата заигра надалеч по-успешно на ретур от показаното досега, като затрудни до толкоз именитата си съперничка, че се стигна до тъждество в десетия гейм. Бадоса въпреки всичко резервира нужното хладнокръвие и показва присъщия ѝ темперамент, с цел да си завоюва нов пробив, който след това се оказа решителен и тя записа дебютния сет на сметката си.

Втората част мина без завладяващите моменти в първата си половина, само че привидно непредвиден пробив от международната номер 68, пристигнал след няколко положителни офанзиви в шестия гейм, прекатурна развоя на събитията и тя поведе в резултата. Юван получила нужното ентусиазъм в играта си, мъчно можеше да бъде спряна и в идните минути на лично подаване аутсайдерката изравни съотношението в обособени елементи.

Словенката продължи мощната си серия и на старта на решителния сет, като след следващ безукорен гейм на посрещане осъществя пробив, с който се приближи до успеха. Испанката изгубила преимуществото си, мигновено отговори уместно с рибрейк, който бе последван от пробив и станахме очевидци на следващ поврат в мача. Бадоса, за разлика от по-рано в срещата, в този случай бе безпощадна, бранейки преднината си, и още при сервис на по-младата си противничката стигна до крайния триумф 2 часа и 19 минути след началото на конфликта.

Seed survival
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР