Паул Цимяк, водачът на младежкото крило на Християндемократическия съюз (ХДС)

...
Паул Цимяк, водачът на младежкото крило на Християндемократическия съюз (ХДС)
Коментари Харесай

33-годишният Паул Цимяк е новият генерален секретар на ХДС

Паул Цимяк, лидерът на младежкото крило на Християндемократическия съюз (ХДС) на Германия, е определен за общоприет секретар на консервативната партия на конгрес в немския град Хамбург , осведоми ДПА.

Цимяк, който стана народен представител от ХДС след изборите през 2017 година и оглавява младежкото крило от 2014 година, беше подсилен за втория най-влиятелен пост в партията от 62,8% от към 1000 делегати на конференцията.

Вчера Анегрет Крамп-Каренбауер, дълготраен съдружник на канцлера Ангела Меркел, беше определена за водач на партията . Така Меркел постави завършек на 18-годишно ръководство на консерваторите.

Каренбауер оправда избора на Цимяк за поста общоприет секретар на ХДС, като означи, че 33-годишният ще притегли по-млади хора в партията.

Роденият в Полша Цимяк се преглежда като родолюбец и типичен реакционер. Той даде обещание да работи за възобновяване на партията " с явен курс и явен език - ние би трябвало да сме партията, която стои зад върховенството на закона " .

Изборът на Цимяк от Каренбауер се възприема като опит да се избегне разделяне в партията след противоречивата лидерска конкуренция, в която участваха милионерът Фридирх Мерц и здравният министър Йенс Шпан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР