Пътят за реално вдигане на доходите, за сериозно увеличаване на

...
Пътят за реално вдигане на доходите, за сериозно увеличаване на
Коментари Харесай

Петър Москов, КОД: Спрете войната с производителите

Пътят за действително повдигане на приходите, за съществено увеличение на пенсиите, за битка с демографските рецесии, за вложения в образованието и опазването на здравето е един - освобождение на пазара, на бизнесмените, на бизнеса. Спиране на войната с производителите, прекъсване на всевъзможни социалистически практики, като тавани на цени, борене на спекуланти, наказателни налози върху облагата и измислени и ненужни регулации. Това води до недостиг, понижено качество и повишаване на цените. Това съобщи водачът на КОД Петър Москов на среща със симпатизанти в Бургас. Социалистическото ръководство на всички последни държавни управления е довело до затваряне на 30% от производителите в селскостопанския бранш през последните 5 години, разясни той. И в този момент същите тези политици се чудят за какво качеството е ниско, а цените са високи. Отговорът е - тъй като вашият социализъм убива пазара и производството. Производителят би трябвало да може да влага и да уголемява производството си, би трябвало да усъвършенства качеството, би трябвало да има облага. Само това може да направи една страна богата, а жителите и сигурни и проспериращи, а не разпределяне на помощи и харчена на нови и нови налози, твърди Москов. Защото единствено свободният пазар и нарасналото произвеждане могат да произведат в допълнение пари, които да обогатят страната и жителите. Това, което вършат последните ръководства и на ГЕРБ, и на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. и на служебните държавни управления на Радев е единствено трупане на заеми, отговорности и инфлация. Сега, в предизборната акция не престават със същата неистина., упрекна ги водачът на КОД. Защото, съгласно него, като раздават помощи, те ги взимат от нашите пари и на нуждаещите се подават левчета, а на доближени компании, като Лукойл, дават милиони. Това води единствено до скок на цените и инфлация. Доходите ни не могат да бъдат функционалност от решение на партиен конгрес.

Има голяма разлика от това приходите да се усилят поради нараснало произвеждане и това да се усилят с партийно решение на ГЕРБ или Политическа партия, изясни Москов. Защото в единия случай има пари от пазара, в другия има измислени пари в джоба ни и при същото малко количество артикули на пазара, което единствено обезценява парите ни. Това е повода и за тази нагла неистина към пенсионерите, че без наличния растеж на стопанската система някой ще им усилва пенсиите, и това в действителност е обидно, тъй като те са в тежко положение и не могат да оцеляват без помощта на децата си. Но да им кажеш тази неистина, която да докара до това, че с новите увеличени пенсии не могат да купят даже същото количество кашкавал като със старите, е елементарен социализъм. И тука политиците не престават да сочат себе си и да споделят „ ние ви вдигнахме приходите, само че е отговорен производителя, изедника ” и да наложиш на компаниите углавен налог от 33%, с цел да събереш още веднъж едни бързи пари, които отново ще раздадеш, убивайки пазара, убивайки производството. И по този начин ще остават все по-малко компании, все по-малко производители и все по-малко артикули в магазина и по-малко пари в страната. Това е голямата социалистическа неистина, в която продължаваме да живеем. Този социализъм е опасност за стопанската система ни, за работните места, за приходите, за положението на цялото ни общество. Защото към този момент десетилетия поддържа българите небогати и подвластни до момента в който останалите страни, които се отърсиха от него към този момент настигат богатите общество, които от дълго време живеят в свят на пазарна стопанска система и свободно, конкуриращо се произвеждане.

Този път желае КОД за българското общество - независимост за предприемчивите и производителите, ясни правила, без чиновнически и държавен произвол. Това ще усили производството, работните места и ще увеличи доста приходите, даде обещание Москов.

 2023-04-02_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР