Пътят на Република Северна Македония към Европейския съюз минава през

...
Пътят на Република Северна Македония към Европейския съюз минава през
Коментари Харесай

Ще сменят ли и кога шефовете на спецслужбите?

Пътят на Република Северна Македония към Европейския съюз минава през София, разгласи през днешния ден президентът Румен Радев.

Държавният глава разяснява и тематиката за националната сигурност - ще има ли кадрови промени по върховете на специфичните ни служби.

Дали и по кое време ще бъдат освободени шефовете на спецслужбите - и през днешния ден остана отворен въпрос.

Президентът Румен Радев и министър председателят Стефан Янев не дадоха повече изясненост, откакто самият Янев уточни, че ръководителите на ДАНС и ДАР са се, цитираме, " дискредитирали ", а Румен Радев, че са посочили по-голяма честност към някогашния министър председател Бойко Борисов, в сравнение с към България.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и на ДАР Атанас Атанасов бяха излезли в дълъг неплатен отпуск и се наложи служебният кабинет да работи със заместниците им.

Относно въпроса на Българска национална телевизия дали и по кое време ще бъдат заменени шефовете на спецслужбите, президентът Румен Радев разяснява: Нека не политизираме днешния прелестен, най-светъл празник! Ще разясняваме на следващия ден, благодаря Ви! ".

Два дни преди общата аудиенция на делегации от София и Скопие в Рим, където ще отдадат респект пред делото на Светите братя Кирил и Методий, Румен Радев съобщи, че пътят на Скопие към Европейски Съюз минава през София.

Радев уточни, че двустранните разногласия би трябвало да се вземат решение в дух на добросъседство.

" Изведнъж станах доста забавен за всички европейски водачи. На ден имам предложения и приказвам най-малко с двама министър председатели и един президент, и един еврокомисар, тъй че към България има голямо внимание, няма да споделям думата " напън ", само че да не забравяме - България е страната член на Европейски Съюз. И това значи доста. И ние точно ще се обърнем за взаимност към останалите членове на Европейски Съюз. Най-важното е България, като подобен виновен член, да не позволява в Съюза да бъдат импортирани нови проблеми. Аз мисля, че методът за решение на всички проблеми, методът за отваряне на европейския път на нашите братя от РСМ минава на първо място през София ", означи Румен Радев.

В сряда двете делегации, водени от президентите Румен Радев и Стево Пендаровски, ще бъдат в Рим, единствено седмици преди основния Европейски съвет на 22 юни, когато Съветът " Общи въпроси " би трябвало да реши да даде ли или не " зелена светлина " за начало на договаряния на Република Северна Македония с Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР