Пътят на една фалшива новина е много любопитен. Но поне

...
Пътят на една фалшива новина е много любопитен. Но поне
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Министерството на финансите опроверга новата опорка, че кабинетът „Петков“ не е финансирал градския транспорт на София

„ Пътят на една подправена вест е доста любопитен. Но най-малко в политическата джунгла претендентът за кмет на ГЕРБ следва праволинейно утъпканата пътека. " Новина " се пуска от Георги Валентинов Георгиев и след това се повтаря от претендента за кмет на ГЕРБ. Ако го има де, тъй като в първия случай го нямаше. Тогава Министерството на финансите опроверга с документи ръководителя на СОС за забавените заплати за учителите в учебните заведения и детските градини “, разгласи претендентът за кмет на София, номиниран от Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ Васил Терзиев.

И добави, че в този момент Министерството на финансите е опровергало с числа новата опорка - че държавното управление на Кирил Петков не е финансирало градския превоз на София.

Терзиев изброява и данните:
2021 година - 10.8 млн. лева от бюджета;2022 година - 89.0 млн. лева общо. Първоначално 15 млн. лева и в допълнение утвърдени още 74.0 млн. лева.;2023 година - 89.0 млн. лева
Допълнителни обезщетения за безвъзмездни или понижени пътувания:
2021 година - 21.7 млн. лева.;2022 година - 34 млн. лева.;2023 година - 54 млн. лева
„ Столичният електротранспорт пък се е възползвал от 1.3 милиарда лева по програмата за компенсиране на разноските на небитови крайни клиенти на електрическа сила по отношение на повишаването на електрическата енергия поради войната в Украйна “, споделя още Терзиев.

Според него претендентът на ГЕРБ за кмет се пробва да прокарва и друга неистина, че държавното управление на Кирил Петков е спряло финансирането за метрото.

„ Добра “ опорка, само че погрешна. Парите за метрото бяха спрени по време на служебното държавно управление на Румен Радев “, прибавя претендентът за столичен кмет.

„ Разбирам, че в политиката се приказва с лозунги и се излива кубици популизъм. Но едно нещо се чудя - това ли е новият стандарт, за който приказва господин претендентът за кмет на ГЕРБ “, завършваТерзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР