Пътят на България към Шенген не е блокиран, заяви правосъдният

...
Пътят на България към Шенген не е блокиран, заяви правосъдният
Коментари Харесай

Крум Зарков: Пътят на България към Шенген не е блокиран

Пътят на България към Шенген не е блокиран, съобщи правосъдният министър Крум Зарков в предаването „ Стълбището ” на Дарик. Там сме изпълнили критериите, а Европа не извършва уговорката си за нашето приемане, счита Зарков. Въпросът не е блокиран, тъй като, в случай че законопроектите, за които приказваме отдавна, бъдат признати в точния момент, да вземем за пример през април, каквито поръчки има от страна на политиците, ще имаме добър отчет за върховенството на закона. Това създадем ли Нидерландия, да вземем за пример, няма да има съображение за своето самобитно несъгласие, уточни Зарков.

„ Мисля, че в Европа от ден на ден се схваща, че влизането на България в Шенген, не е намаляване на защитата на външната граница, а тъкмо противоположното. ”, съобщи Зарков

Това което се случи през вчерашния ден, за жалост е човешка покруса и чудовищно закононарушение, разяснява Зарков във връзка откритите край София мъртви мигранти. По думите му, обаче, това е нещо, което също за жалост, Европа познава към този момент от много години. То не би трябвало да се подминава и съгласно него, ще продължи да се дискутира с години.

„ Магнитски ” и други сходни закони са защитни механизми на страните които ги ползват, съобщи още правосъдният министър Крум Зарков в предаването „ Стълбището ” на Дарик.

Те постановат тези наказания, тогава когато смятат, че страната от която са глобените хора, няма сама да реши този вътрешен проблем, добави Зарков. И, за какво е неприятно, по думите му, че сме в това нещо – тъй като ние сме партньорска на тези страни, страна, във едни и същи съюзи членуваме.

Ние имаме потребност от авторитетна прокуратура, преди всичко, а по-късно и съд, които да може поставя точка на сходни въпроси, посочи Зарков.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР