Пътят към успеха е осеян с препятствия. Нужна е упорита

...
Пътят към успеха е осеян с препятствия. Нужна е упорита
Коментари Харесай

Тежките моменти в живота на 13 известни хора ще ви върнат надеждата

Пътят към триумфа е посипан с трудности. Нужна е упорита работа, самообладание и кураж, с цел да се изправиш пред компликациите, които животът неизбежно изправя пред нас. Провалът преди триумфа е нещо, с което всеки би трябвало да се изправи и тези известни хора го потвърждават.

Техните неуспехи са ги извели до житейски спадове, в които множеството хора биха се отказали и отдръпнали. Но те са траяли напред и това е изиграло основна роля за триумфа им.

Ако в миналото почувствате, че сте на път да се откажете от фантазиите си, тези вдъхновяващи истории ще ви върнат вярата в бъдещето. 

1. Уолт Дисни

Уолт Дисни е претърпял поредност от неуспехи – уволнен е от работата си в Канзас Сити Стар, тъй като „ му липсвало въображение и нямал положителни хрумвания “; комиксите му за Мики Маус били отхвърлени, тъй като били „ прекомерно страшни за дамите “, а „ Трите прасенца “ – поради това, че имало единствено четирима герои; първият му бизнес план, студиото за анимация Laugh-O-Gram било насила да банкрутира.

Преминавайки през тези неуспехи, той построява компанията Walt Disney, която през днешния ден печели милиарди. Говори се, че са му отказали 302 пъти, преди да получи финансиране за компанията.

2. Харисън Форд

Преди Харисън Форд да се превъплъти в Хан Соло и Индиана Джоунс, той е бил самообразован дърводелец на 30 и няколко години, който се е мъчел да проработи, с цел да се грижи за фамилията си. Получавал е дребни функции в телевизионни излъчвания, само че те едвам са стигали да свърже двата края – заради което се захванал с дърводелството. 

Докато правел шкафове в дома на Джордж Лукас, той му предложил роля в „ Американски графити “. Тогава Форд бил на 29. Но същинският му пробив се случва 6 години по-късно в „ Междузвездни войни “ в ролята на Хан Соло, режисиран от самия Лукас. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР