Пътувай в историята“ е съвместен проект на дружеството и Общинска

...
Пътувай в историята“ е съвместен проект на дружеството и Общинска
Коментари Харесай

Пътуване в историята предлагат русенските електробуси frognews.bg

„ Пътувай в историята “ е взаимен план на сдружението и Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “, който се осъществя по стратегия „ Знание и напредък “, реализирана в партньорство с „ Еконт Експрес “ ООД. Инициативата има за цел да увеличи знанията на русенци за бележити персони, свързани с града.

 

Във всеки от новите електробуси са сложени QR кодове. Те могат да се сканират с телефон или таблет и дават информация за знакови персони от историята на Русе. В осведомителните публикации са включени както детайлности към техния витален път, с какво са съдействали за развиването на града, по този начин и снимков материал. За по-любознателните са посочени и източници за спомагателна информация. На този стадий е включена информация за 20 бележити персони, като листата последователно ще се добавя.

 

За да бъде още по-интересно пътуването в историята, както и за стимулиране на младежите да натрупат познания, през есента се планува провеждането на куиз с предметни награди. В него с изключение на въпроси свързани със наличието по плана, ще бъдат включени и въпроси от общата история на град Русе.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР