Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация,

...
Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация,
Коментари Харесай

Не тръгвайте за Гърция без попълнена декларация, връщат още на границата

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Мярката е част от напъните на гръцките управляващи за ограничение на разпространяването на ковид предвид на обстоятелството, че от 1 юли в страната ще проработят всички интернационалните летища, осведоми Нова телевизия. 

Декларацията би трябвало да бъде попълнена 48 часа преди пътуването и би трябвало да съдържа информация за страната, от която идват, и адрес, на който ще останат по време на престоя си в Гърция. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната. Ако се окаже, че туристът е попълнил неверни данни, той ще бъде екстрадиран от страната. Хората ще бъдат проверявани на инцидентен принцип.

Туристите, идващи от страни от „ алената зона ”, ще бъдат тествани за ковид. На останалите тест ще бъде изработен на изборен принцип. Българските жители, които идват от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.

В случай че при тестването бъде установен турист с ковид, той ще бъде карантиниран в специфичен хотел, а разноските по престоя му ще поеме Гърция. Ако обаче още на границата стане ясно, че индивидът е инфектиран, то той ще бъде върнат назад в своята татковина. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР