Пътуванията в чужбина не трябва да зависят от изискванията за

...
Пътуванията в чужбина не трябва да зависят от изискванията за
Коментари Харесай

СЗО: Ваксинацията не трябва да бъде условие за пътуване в чужбина

Пътуванията в чужбина не би трябвало да зависят от условията за наложителна имунизация против ковид. Тази позиция на Световната здравна организация удостовери на днешния брифинг в Женева представителят Тарик Яшаревич.

„ СЗО съобщи ясно през цялото време: не считаме, че имунизацията би трябвало да бъде изискване за интернационалните пътувания ”, сподели представителят.
 Директорът на СЗО: Много от достиженията в битката с ковид се „ подкопават “ Директорът на СЗО: Много от достиженията в битката с ковид се „ подкопават “
" Човечеството е влезнало в „ интервал на действителна заплаха “ и доста от достиженията в битката с ковид сега се „ п...

Основанието за такава позиция е фактът, че към този момент в света няма еднакъв достъп до ваксини против COVID-19 и не би трябвало „ да се прибавя още една дискриминираща точка ” във връзка с хората, които нямат подобен достъп, сподели Яшаревич.

В същото време СЗО поддържа въвеждането на „ цифрови документи за имунизация и работи по софтуерни решения във връзка с взаимоотношението сред документите, които се употребяват през днешния ден “.

Източник: ТАСС

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР