Пътуваниятa с круизен кораб са една специфична ниша в туризма,

...
Пътуваниятa с круизен кораб са една специфична ниша в туризма,
Коментари Харесай

На борда на най-големия круизен кораб в света

Пътуваниятa с круизен транспортен съд са една характерна ниша в туризма, която не стопира да се развива в последните години, макар че за някои продължава да е все по този начин далечна и непозната. Да живееш дни, седмици или месеци на голям транспортен съд, който да те откара до разнообразни точки на света, не е за всеки. Но тези, които са почитатели, към този момент сигурно са си набелязали новата перла в короната.

Icon of the Seas е новият максимален круизен транспортен съд в света, новата горделивост на компанията Royal Caribbean, известна със своите огромни планове, които държат не един и два върха. Той е съединен с корабостроителницата Meyer Turku във Финландия и преди дни направи първото си тестово плуване в открити води. А през януари 2024 година ще одобри и първите пасажери на борда в Маями, които ще пътуват седем дни до Мексико, Бахамите и други острови.

Уникалният кораб има 20 палуби, дълъг е 365 метра и тежи 250 тона. Капацитетът му е 5610 пасажери и 2350 души екипаж. Разполага с най-големия аквапарк в открити води, в който има шест водни пързалки и седем басейна.

На борда са ситуирани тематични паркове, места за плажуване и общо над 40 места за хранене, пиянство и забавление. Има зони за деца и други, обособени единствено за възрастни. От компанията дават обещание ежедневни шоу стратегии, музика на живо и незабравими кулинарни прекарвания.

Почти целият круизен транспортен съд е с огромни прозорци, които разрешават панорамна панорама към открития океан. Има и градина със стоици живи растения, аква театър, воден бар, инфинити басейн и още доста други. 

Разполага с 28 типа разнообразни каюти, като 80% от тях са за трима или повече души. Голяма част разполагат с балкони.

Icon of the Seas е правоприемник на Wonder of the Seas - предходния максимален круизен транспортен съд, благосъстоятелност още веднъж на Royal Caribbean, който е в употреба от 2022 година Той е с 6% по-голям като повърхност и разполага с две палуби повече. А от компанията притежател са безапелационни, че новото им попълнение ще предложи прекарване на напълно друго равнище, предава Business Today.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР