Пътуването в Космоса вече се превръща в реална възможност. Светът

...
Пътуването в Космоса вече се превръща в реална възможност. Светът
Коментари Харесай

Космическият туризъм вече набира скорост

Пътуването в Космоса към този момент се трансформира в действителна опция. Светът изживява втора галактическа конкуренция, в която конкуренцията е фокусирана върху това кой консолидира конкурентния пазар към галактическия туризъм, най-обещаващия сегмент на първокласния туризъм, евентуален световен пазар от над 10 милиарда $, написа. Офертата е толкоз обширна, че си коства да разгледате другите модели и да планирате най-изключителното пътешестване, към което човек може да се стреми: Космоса. 

Като начало има разнообразни типове пътувания определени от вида транспортен съд, който отбелязва разликите в пътуването (орбитален или суборбитален), в продължителността (между 10 минути и няколко дни), а също и в цената (между 150 000 евро и няколко милион). Към тях би трябвало да се добави и евентуалната необходимост от предварително образование, макар че за някои такава не е нужна. 

Пет американски компании се конкурират за пазара: Virgin Galactic, Blue Origin, SpaceX, Axiom и Space Perspective. Към тях би трябвало да се добави Orbital Assembly, чиято цел е да построи първия галактически хотел, луксозен разбира се - станция Voyager, която може да проработи през 2027 година, както и търговските интервенции на галактическите организации на Съединени американски щати и Русия.

В случая с НАСА, американската организация, макар нежеланието си да води цивилни пасажери в Космоса, към този момент има своя лична стратегия и галактически транспортен съд, Boeing CST-100 Starliner, капсула за многократна приложимост до 10 пъти, предопределена за настаняване на седем пасажери. Прототипът беше пуснат на 30 юли.

Руската галактическа организация " Роскосмос " предлага в продължение на две десетилетия опцията да се качите на Международната галактическа станция на борда на галактическия транспортен съд " Союз ". Седалката е на цена от към 30 милиона $, опит, с който към този момент могат да се похвалят осем милиардери. 

Появата на частни компании в бранша оказва въздействие и върху цените. Начело, Virgin Galactic на Ричард Брансън и Blue Origin на Джеф Безос. Техните първи прототипни пътувания за инспекция на качеството на потребителско преживяване, осъществени през юли, се трансфораха в скъпа маркетингова акция. Предложението им е много сходно: суборбитални пътувания на борда на кораби, които се изкачват до границата на Космоса и се задържат за няколко минути в безтегловност преди да се върнат на Земята. Продължителността на прекарването варира от 10 до 30 минути, а цената е 250 000 $. И двамата възнамеряват да бъдат изцяло оперативни от 2022 година, в това число да създадат първия формален търговски полет тази година. Списъкът на чакащите за достъп до едно от местата, които Virgin Galactic ще предложи, надвишава 600 души. До 2022 година всичко ще е готово. 

Но компанията на Илон Мъск, изпълнителният директор на Tesla, е най-хубавият образец за търговски триумф, с помощта на подписаните с НАСА съглашения и солидния азбучник от планове, свързани с галактическия туризъм, в това число първия туристически полет до Луната, плануван до 2023 година Той се предлага посредством водещата международна организация за галактически туризъм Space Adventures.

Трябва да се прегледат и офертите на английската организация Rocket Breaks, специалист по пътувания и настаняване в бранша на първокласния туризъм, която чака да стартира да приема туристи в галактически хотели през 2027 г. 

В момента има единствено една туристическа организация в Испания, Bru & Bru, която е упълномощена да прави резервации за идващите пътувания на Virgin Galactic, компанията на Ричард Брансън. Агенцията е задействала канал за запитвания и резервации на своя уебсайт като 13 испанци към този момент са създали резервации.

От 2010 година подразделението за галактически пътувания на Destinia е отдадено на предлагането на този вид предложения посредством три полетни стратегии: нулева гравитация, орбитална и суборбитална, с помощта на съюза с две от най-големите американски компании от галактическия бранш: Space Adventures и Zero G.

И още две оферти, които си коства да следите деликатно: Zero 2 Infinity и EOS-X Space. И двете са си сложили за цел да създадат гражданска война в космическия туризъм и да го отворят за по-широката аудитория, като продават полети до границата на Космоса за 150 000 евро, за 6-часово пътешестване, посредством капсула под налягане, която се изкачва с балон на водород или хелий. Първите пилотни полети на EOS-X Space са планувани за тази година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР