Пътуването в живописната китайска провинция Юнан е на път да

...
Пътуването в живописната китайска провинция Юнан е на път да
Коментари Харесай

Мост-рекордьор откриват в Китай през април

Пътуването в живописната китайска провинция Юнан е на път да стане малко по-лесно - и по-вълнуващо, с помощта на първия в света провесен мост с една кула и един сектор, който ще бъде отворен през идващия месец.

Простирайки се на 798 метра над речна котловина, самата дължина на моста Lvzhijiang може да не звучи толкоз рисково, спрямо някои от най-дългите мостове в света.

Но сложността на плана му носи определението инженерно знамение, показва CNN.

Мостът виси над Lvzhijiang, като стърчи от тунели в стръмните планински стени от всяка страна на долината.



Властите настояват, че оборудването чупи няколко международни върха. Това е първият в света провесен мост с една кула и един сектор - в двата си края се поддържа от кабели. Няма спомагателни колони, което му придава трагичен, противопоставящ се на гравитацията тип.

Единичният сектор на моста - дистанцията сред две опори, е 780 метра. Официалните лица показват, че оборудването се характеризира с най-стръмното закрепване на тунел в света, което е под ъгъл от 54 градуса. Поради суровия пейзаж на региона, всички съществени поддържащи детайли са построени върху стръмни скатове.

Мостът свързва град Юси и самостоятелната префектура Чуксионг И в Юнан, като ще редуцира фрапантно времето за пътешестване. Максималната скорост по него е 100 километра в час. Строителството му стартира през 2019 година, а завършването на плана лишава към три години. Очаква се мостът да бъде отворен за придвижване до края на април 2022 година

Lvzhijiang е основен сектор от 190-километровата автомагистрала Yuchu и 9000-километровата мрежа от автомагистрали Yunnan. Автомагистралата Yuchu свързва Юнан с други огромни национални скоростни пътища.

Изграждането на автомагистрали не е единственото инженерно достижение, с което западната китайска провинция може да се похвали през последните месеци. Нова високоскоростна железопътна линия Китай-Лаос отвори порти през октомври 2021 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР