Пътуването в чужбина за ваканция, учене или просто за удоволствие

...
Пътуването в чужбина за ваканция, учене или просто за удоволствие
Коментари Харесай

Полезни приложения, когато не говорите местния език

Пътуването в чужбина за почивка, учене или просто за наслаждение може да бъде необикновено вълнуващо. Понякога обаче и малко ужасно - изключително когато не знаете езика, твърди Insider.

Но това не би трябвало да ви пречи да проучите всички невероятни страни, които този свят може да предложи. Живеем в съвременни времена. Туристите към този момент не се разхождат с разговорници. Носят смарт телефони. 

От приемане на превод на разнообразни надписи, посредством снимане с камерата до превръщане на аудио в текст, ето няколко приложения, които ще ви оказват помощ да пробиете езиковата преграда, когато пътувате в чужбина.

Гугъл Translate  е единствено един от тях с повече от 500 млн. консуматори. Приложението предлага голям брой функционалности, улесняващи пътуващите, до момента в който са в чужбина. Потребителите могат да вкарват текст на един език и да получат незабавния превод на различен. Може дори да се пишете с пръст.

Друга опция за неотложен превод е да говорите непосредствено в микрофона, което ви разрешава да се включите в диалог в действително време с родния си език. Това в действителност е като да имате преводач на ръка. Сякаш това не е задоволително, приложението може да преведе текста, открит в изображения, благодарение на камерата на смарфона. А с цел да избегнете несъразмерни такси за роуминг, можете да осъществите достъп до 59 езика офлайн.

Duolingo  е елементарен за навигация. 

Duolingo е едно от най-популярните приложения за проучване на езици, с над 200 млн. дейни консуматори. Наличните езици включват испански, френски, немски, италиански, съветски, португалски, турски, холандски, ирландски, датски, шведски, украински, есперанто, полски, гръцки, маджарски, норвежки, иврит, уелски, британски, румънски и суахили.

Концепцията е много елементарна. Потребителите основават профил, избират език и по-късно приключват уроците посредством къси, занимателни модули. Можете даже да зададете цели и да получавате ежедневни напомняния от приятеля ви бухал, ако се нуждаете от малко мотивация. Това е идеалният метод да научите основите на езика преди вашето пътешестване.

HelloTalk  ви разрешава да се свързвате с хора от цялостен ​​свят.

Научете се да говорите нов език, до момента в който споделяте своите умения с различен. Потребителите се свързват с хора, които приказват езика, за по-завладяващо и интерактивно прекарване в тази световна общественост. Изберете от над 100 езика като британски, японски, корейски, испански, френски, китайски, китайски, кантонски, португалски, немски, италиански, съветски и арабски.

TripLingo  има гласов преводач на 19 езика.

TripLingo позволява на потребителите да научат съществени изречения и главен речник, до момента в който пътуват в чужбина. Има даже гласов преводач на 19 езика и офлайн речник. Той също по този начин е комфортен за сериозни обстановки, като приемане на незабавна информация за местоназначението, превръщане на валута, препоръки за локалния етикет. 

Прочетете целия материал на уеб страницата на Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР