Пътуването из Европа е кулинарно удоволствие. Има толкова много отлична

...
Пътуването из Европа е кулинарно удоволствие. Има толкова много отлична
Коментари Харесай

Най-добрите кулинарни фестивали в Европа

Пътуването из Европа е кулинарно наслаждение. Има толкоз доста отлична храна - от локални деликатеси до всеобщо обожавани ястия, от гирос до белгийски гофрети. Различните кулинарни фестивали на континента са измежду най-хубавите способи да се запознаете с европейската храна. През цялата година можете да намерите празник за всеки усет, споделя “The Brussels Times ”.

Foodies Festival, Брайтън, Англия - 29 април-1 май

Красивият морски град Брайтън е дом на един от най-големите фестивали за храна в Обединеното кралство. Foodies Festival предлага всичко - от вкусна улична храна до гурме лакомства и занаятчийски ястия. На фестивала се организират готварски сесии онлайн с най-хубавите готвачи в света, приказва се за всичко, обвързвано с храната, и се пробват доста лакомства и питиета. През целия ден ще звучи и музика онлайн.

Foodies Festival UK не е единствено едно фестивално събитие! Ако не съумеете да отидете в Брайтън на посочените дати, можете да отидете в Кардиф (6 май - 8 май), Сейнт Олбанс (2 юни - 4 юни) или Глазгоу (11 август - 13 август).

Фестивал на храната Proeft, Антверпен, Белгия - 18-21 май

Antwerpen Proeft или Antwerpen Tastes предлага едни от най-хубавите кулинарни прекарвания в Европа. През 2023 година фестивалът ще означи своята петнадесета година, тъй че можете да очаквате радостна атмосфера. Многодневното събитие предлага на посетителите европейски и интернационалните усети - можете даже да се насладите на фамозния следобеден чай на Fortnum & Mason. Много от ястията са на ниски цени, тъй че фестивалът няма да ви коства скъпо. Той се организира в Waagnatie, в квартал Eilandje, като има щандове за храна на закрито и навън, с цел да се подсигурява, че можете да се насладите на храната без значение от времето!

Smaka, Стокхолм, Швеция - 1-6 юни

В продължение на 30 години над 350 000 гости са се наслаждавали на страхотни кулинарни изкушения на един от най-големите фестивали на храната в света в Швеция. Фестивалът на положителната храна Smaka се организира в Стокхолм в живописна конюнктура. По време на фестивала най-хубавите заведения за хранене в града оферират специфични предложения, както и доста други събития в театрите и питейните заведения. Фестивалът се концентрира върху устойчивостта и околната среда, тъй че е идеалният метод да научите по какъв начин да се наслаждавате на чудесна храна по природосъобразен метод. Не забравяйте да опитате локални деликатеси като шведски кюфтета и вкусната Princesstårta!

Фестивал Санто Антонио, Лисабон, Португалия - 12-14 юни

Португалия е известна със слънчевите си плажове, вкусния pastel de natas и вкусната храна на скара. Няма по-добър метод да се запознаете с кулинарните изкушения на страната от фестивала Санто Антонио в Лисабон.

Ежегодната фиеста е отдадена на Свети Антонио, настойник на Лисабон, и на ароматното малко морско творение сардина. Точно по този начин! Димящият мирис на сардини на скара ще извърши улиците на града с португалска зелева чорба и сангрия. Градът ще се забавлява дълго до късно през нощта, защото през целия уикенд фестивалът има малко карнавална атмосфера, сходна на тази в Рио де Жанейро. Така че даже сардините да не ви притеглят незабавно, помислете за този апетитен европейски фестивал, с цел да се насладите на занимателно и ароматно прекарване.

Фестивал на храната Stragusto, Трапани, Италия - 26-30 юли

Невъзможно е да се приказва за европейска храна без Италия. Родината на пицата и пастата има толкоз богата кулинарна история, че би трябвало да се запознаете с нейните ароматни оферти най-малко един път. Фестивалът Stragusto в Сицилия е идеалната опция да го извършите! Фестивалът на уличната храна предлага всички най-хубави средиземноморски храни - от районни деликатеси до обичаните ястия на Италия.

Град Трапани е хазаин на този годишен фестивал, а мястото не може да бъде по-емблематично. Историческият рибен пазар предлага панорамна панорама към морето, а красивата музика онлайн ще направи храната още по-вкусна.

Copenhagen Cooking, Копенхаген, Дания - 18-27 август

Скандинавските нации са огромни кулинари. Ако би трябвало да пропуснете фестивала на кулинарията в Стокхолм, тогава може да се озовете в прилежаща Дания.
Copenhagen Cooking е прелестен годишен фестивал, на който се означават локалните деликатеси. Многодневното събитие предлага голям брой неповторими благоприятни условия за присъединяване в празненства за улична храна до готварски шоудаун. Десетдневното събитие се организира в целия град - можете да се храните в награждаваните заведения за хранене на града или да участвате в някое от събитията в локалните паркове.

Gourmet Festival, Дюселдорф, Германия - 25-27 август

Краят на август е идеалното време да резервирате пътешестване до Дюселдорф и да разгледате зашеметяващия Gourmet Festival в града. Фестивалът предлага най-качествената храна - от био деликатеси до коктейли. Известната Кьонигсаллее е отлична за ентусиазъм и професионални препоръки за готвене. Обикновено на фестивала има стотици изложители, които показват най-хубавите си лакомства за феновете на гурметата.

Ако не можете да стигнете до Дюселдорф, посетете същия фестивал в Мьонхенгладбах (14-16 юли) и Кьолн (28-30 юли).

Fiesta del Marisco, O Grove, Испания - 5-15 октомври

Всички фенове на морските блага би трябвало да се втурнат към Испания при започване на октомври. Испанският град O Grove в Галисия празнува най-хубавите морски блага от 1963 година насам, което го прави един от най-старите фестивали в района. Най-големите шлагери на фестивала на морските блага постоянно са мидите и калканът. Но можете да се насладите и на доста ястия от скариди, раци и стриди. Има доста благоприятни условия да опитате и обичайна паеля от морски блага!

Освен на невероятната храна, можете да се насладите на красивия морски град и неговите дълги плажове. Има доста танцови и музикални събития, както и просветителни действия, които ви описват всичко за заобикалящото море и неговите прелестни оферти.

Vegfest, Лондон, Англия - 18-19 ноември

Вегетарианците, веганите и феновете на вегетарианската храна би трябвало да прегледат Olympia National през ноември. Емблематичното място е хазаин на голям фестивал, на който се отбелязва веганската храна в целия ѝ искра. Можете да опитате най-хубавите вегански ястия и да научите повече за метода на живот и деликатесите.

През 2023 година ревюто ще се концентрира върху фитнеса и здравето, тъй че очаквайте да научите повече за цялостното здраве и оптималното хранене. Независимо дали сте по-възрастен веган, новопокръстен или просто се интересувате от това, което предлага храната, Вегфестът е отличен фестивал, който би трябвало да преживеете.

Луков пазар, Берн, Швейцария - 27 ноември

Европейските фестивали на храната постоянно оферират по нещо за авантюристичните мозъци. Луковият пазар в Берн е примерен образец за подобен фестивал.

Традиционният Zibelemärit изпълва Стария град със зашеметяващо многообразие от лук и Glühwein.

Пазарът отваря порти в 6 ч. сутринта, когато локални поданици и туристи изпълват китните улички, с цел да се любуват на плетеници от лук и гирлянди. Фестивалът е отдаден напълно на лука, тъй че можете да напълните корема си с лучени пици, наденички и тарталети. Ако лукът е прекомерно доста, поглезете вкусовите си рецептори с локалните бисквити Magenbrot!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР