Пътуването е едно от най-смислените преживявания в живота. Това е

...
Пътуването е едно от най-смислените преживявания в живота. Това е
Коментари Харесай

7-те града, които трябва да посетите, преди да умрете

Пътуването е едно от най-смислените прекарвания в живота. Това е опция да видите света по друг метод и да опознаете нови култури.

Но кои са градовете, които би трябвало да посетите, преди да умрете? Попитани са повече от 50 запалянковци, специалисти и сътрудници за техния избор №1.

 

1. Париж, Франция

 



 

D. Lentz | Getty Images

Париж, градът на светлината, беше безапелационен любимец.

" Обичам атмосферата, културата и цялостното сантиментално лъчение ", споделя Сюзън Шерън, създател на услугата за обмисляне на първокласни пътувания Couture Trips. Палаинките и кроасаните обаче са едвам дребна част от това, което градът може да предложи.
Париж е основан за разходки и вълшебни гледки, без значение дали става дума за Айфеловата кула, Лувъра или по-малко известни места като Музея на оранжерията, където можете да видите огромна сбирка от фрески на Моне.

Обичате да пазарувате? Отправете се към изключителните бутици на Île Saint-Louis. На меден месец? Направете сантиментален круиз по спокойния канал Сен Мартен.
 

 

2. Рим, Италия

Историята на Вечния град го прави в действителност специфична дестинация.

" Посещението на Ватикана и Сикстинската шапка би трябвало да е в листата ви, тъкмо преди този момент да се отдадете на паста с бутилка вино Brunello di Montalcino ", споделя Кейли Къркпатрик, създател на услугата за обмисляне на пътувания The Shameless Tourist.

 

Кейли Къркпатрик назовава Рим своята наложителна дестинация, с помощта на неговите старинни забележителности - и сладолед!

Освен многото известни пицарии в Рим (Къркпатрик предлага Pinsere) и забележителностите, които могат да се видят един път в живота, тя постоянно поучава клиентите си да прегледат подземните руини.

" В момента Рим съществува с три по-стари " града ", заровени под него, а археолозите са разкрили голям брой църкви, домове и акведукти, които туристите могат да посетят ", споделя тя.

 



Запознайте се с историята на Рим, като извършите обиколка на Parco degli Acquedotti - публичен парк в непосредствена непосредственост до центъра на града, или разгледайте подземните катакомби, които датират от II век.

 

3. Ню Йорк, Съединени американски щати

 



 

Cmart7327 | E+ | Getty Images

Джонатан де Араужо, притежател на туристическа организация The Vacationeer, назовава Голямата ябълка " град на суперлативите "

" Там има най-хубавата пица, най-хубавите багели, най-хубавия чийзкейк, най-хубавите излъчвания и доста други неща ", споделя той.

 

Освен класическите забележителности като Емпайър Стейт Билдинг и Таймс Скуеър, той предлага и Мемориалния музей на 11 септември. " Сега той е толкоз значима част от историята на Ню Йорк, колкото и Статуята на свободата ", споделя той.

Други забележителности, които би трябвало да посетите, са: Обществената библиотека на Ню Йорк, Музеят на изкуствата " Метрополитън ", Ботаническата градина на Ню Йорк и ротационният график на награждаваните представления на Бродуей.

 

 4. Кейптаун, Южна Африка

 



 

Кейптаун е хубав от всеки ъгъл, само че най-много от върховете на близките планини.
Снимка: Vicki Jauron, Babylon and Beyond Photography

 

Том Марчант, създател на компанията за първокласни пътувания Black Tomato, назовава Кейптаун " идеалната дестинация за търсачите на мощни чувства "

 

" Гледките към града могат да се възприемат от доста гледни точки, като да вземем за пример делтапланеризъм над Планината на масата, шофиране над издигащия се над главата връх Чапман или пребиваване във вила на скалите ", споделя той.

 

 5. Рио де Жанейро, Бразилия

 



 

Природните хубости на Рио де Жанейро и оживеният градски живот го трансформират в наложителната дестинация на Мани Салорио.
Снимка: Manny Salorio

 

" Никой различен град на света не съчетава в едно естествена хубост, вселенски искра, забавна храна, ваканционни плажни настроения и страховит нощен живот ", споделя Мани Салорио, създател на Go Ask a Local.

 

Освен това той е по-евтин спрямо някои от другите градове в този лист.

 

6. Токио, Япония

 



 

Каминаримон - или " гръмотевичната врата " - на храма Сенсоджи е издигната за първи път преди към 1000 години.
Алън Бакстър | The Image Bank | Getty Images

 

За косплей мода, футуристични технологии и будистки храмове отидете в Токио. Оживеният град е цялостен с емблематични забележителности, като високия 634 метраТокийско небостъргач и античния храм Сенсоджи.

 

7. Истанбул, Турция

 



 

Известен с византийската си архитектура, като Хагия София, османската кухня и Големия базар - затрупан пазар с над 4000 магазина, блогърката на Mind Over Matter Travel и туристка на цялостен работен ден Елейна Виейра назовава Истанбул " наложителна дестинация за всеки ".

 

" Първата дума, която ми идва мислено, когато си помисля за Истанбул, е " безпорядък ", само че в положителния смисъл на думата ", споделя тя.

 

" Когато преглеждат града, пасажерите ще изпитат сетивно претоварване от разнообразни гледки, звуци и миризми, които единствено подхранват вълнението да продължат да изследват. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР