Пътуването, без съмнение, може да доведе до много нежелан стрес

...
Пътуването, без съмнение, може да доведе до много нежелан стрес
Коментари Харесай

При пътуване не се правете насила на балама

Пътуването, без подозрение, може да докара до доста нежелателен стрес и тревога. Никой не е ваксиниран към това възприятие на неопитност за пътешестване.

Всичко, което можете да извършите, е да се погрижите и да се опитате да вземете в ръце нещата, които фактически можете да контролирате.

От извънредно време, през заключена хотелска стая, до случай - доста неща могат да трансфорат ваканцията в призрачен сън, написа profit.bg.

И даже да сте умел откривател с хиляди километри зад тила си, е добре да предприемете нужните стъпки, с цел да постигнете оптимален мир и комфорт.

Ето какво да избягвате, с цел да си осигурите умерено пътешестване:

Обемен куфар

Повечето хора, изключително в случай че бързат, просто вземат купчина чисти облекла и ги хвърлят в чантата си или в огромен куфар. Организирайте багажа си, с цел да спестите място.

Колкото по-лек е куфарът, толкоз по-добре. Обемният куфар просто прибавя излишно напрежение и ви лимитира да внесете чантата си в самолета. Сгънете и подредете облеклата по метод, с който пестите място.

Обменяте пари на летището

Освен в случай че нямате пари, не обменяйте валута на летища или гари. Те са известни с високите валутни курсове и скрити такси. Най-сигурното място за обмяна на пари е банката, макар че цените там не са най-хубавите.

Най-добре да попитате локалните поданици къде можете да оплучите преференциален курс, таксиметровите водачи могат да бъдат превъзходен източник на такава потребна информация.

Изключвате вентилацията над седалката

Това е защитна мярка, с цел да предотвратите простуда, само че по-добре носете пуловер и я дръжте пусната, тъй като има много микроби, които вдишвате.

Носите тесни облекла

Носете свободно и еластично облекло, което ще ви помогне да спите по-добре в самолета. Сложете мека риза и комфортно долни дрехи, както и леки обувки.

Не се подготвяте за полета авансово

Не подценявайте вътрешния си часовник и се настройте за полета. Особено в случай че имате огромна часова разлика, започнете подготовка 3-4 дни преди полета си. Бавно променяйте схемата си за спане, с цел да свикнете с нормалното време за лягане в страната, в която ще бъдете.

Носите непрекъснато паспорта си

Разбираемо е да го носите на всички места, когато сте на отмора. Но няма ли да е по-лошо да го изгубите?

Освен в случай че не сте на дестинация, която не изисква да носите паспорта си непрестанно с вас, по-добре му направете копие и го оставете на несъмнено място.

Нямате проект Б

Най-малко приятната част от планирането на пътешестване е да вземате поради най-лошото, само че е належащо, тъй като се случва понякога. Какво ще стане, в случай че спукате гума в средата на нищото през зимата?

Какво ще стане, в случай че кредитната ви карта бъде открадната и не сте се обадили на банката, с цел да им кажете, че пътувате? Избягвайте да нямате достъп до парите си и направете лист с неща, които би трябвало да носите в колата си.

Седите прекалено много в самолета

Полетът на 10 000 метра не е натурален развой. Той може да аргументи дискомфорт на тялото ви, да докара до дехидратация и главоболие. Затова се движете, правете леки извършения и разпъване, с цел да стимулирате мускулите и кръвообращението.

 

Използвате одеяла на аеролиниите

Помислете два пъти, преди да поставите главата си върху възглавницата или одеялото, поставени на мястото ви. Те се употребяват непрекъснато и не се перат. Единственото време, когато е безвредно да се употребява одеялото, е, когато бъде увито в плик и не е отваряно.

Игнорирате езика на локалните поданици

Научаването на няколко думи на локалния език може да отвори доста порти за вас. Хората правят оценка, когато туристите се пробват да научат колкото е допустимо повече за всекидневието и им харесва да видят, че другите ги почитат толкоз и че се пробват да приказват с тях на своя език. Научете най-малко някои съществени поздрави.

Ходите с фотоапарат, провесен от врата

Нищо не крещи повече " Аз съм екскурзиант ", от камера, висяща от врата. В взаимозависимост от града, който разглеждате и изключително в случай че обикаляте сами, е добре да избегнете " Аз не съм отсам ", тъй като по този начин притегляте дребните крадци.

Атаките постоянно се насочват към задгранични пасажери, тъй като се допуска, че носят доста пари и не познават града.

Летите с контактни лещи

Винаги е по-добре да летите с очила вместо с контактни лещи. Може да сте забелязали, че въздухът в самолета е топъл и изсъхнал. Това е дразнещо за очите ви, а търкането им не е добра концепция. Също по този начин, не би трябвало да спите с лещи. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР