Пацо Терасата ще бъде изпратен в сладко изгнание като консул

...
Пацо Терасата ще бъде изпратен в сладко изгнание като консул
Коментари Харесай

Дипломатическата служба - последно пританище на издънките на ГЕРБ

Пацо Терасата ще бъде изпратен в сладко заточение като консул на България във Валенсия и Балеарските острови. Не се и съмняваме, че и там ще блесне с уместност и предпочитание за работа на народа.
Последните тридесет години бяха съдбовни за дипломацията в България. Започвайки от шлифера на Желев, ръката на чашата за вино на благоверната му, Ленчето, която след посланничеството си си уплътнява времето с обири за разкрасяване, през Филчев, който даже степите на Монголия не съумяха да спрат да скрие дивотиите си. Дипломатическата работа в България вместо за експерти, се трансформира в първокласно заточение за неуместните любимци на властта. Всеки, който се е олял в работа на ръководещите и хората не могат да го понасят, е комфортно отстраняван, с мисълта, че и чужденците са хора, и те малко зрелища да погледат.

Като митове се носят паметните осъществявания на " видни " отвред наши дипломати по света. А след това се чудим, за какво имиджът на България е някъде на равнището на Буркина Фасо. Не може да пращаш нарушители и хора, нарушавали законите, предизвикващи единствено отрицателни реакции у народа, да съставляват същият този народ.

Пацо има доста информация. Затова и е неловко да бъде притесняван тук. Току-виж си отвори устата. Явно стана, че хората, въпреки и привикнали на всевъзможни золумщини от властта, мъчно ще преглъгнат Пацо дружно с терасата му, да прокурорства и пази закона. Някак си грозно наподобява нарушителят да съблюдава за осъществяването на закона от другите. Затова, с цел да си мълчи и хората да го не помнят, Пацо с нашите пари ще бъде изпратен да съставлява България.

Че за какво да не я съставлява? Та той е цялостно въплъщение на страната сега - безочливо и безсрамно ръководство, което нарушава законите с убедеността, че те не важат за него, а само за народа. И засегнат, че някой му търси сметка за нарушаването им. Нека и чужденците да ни видят резила. Защото не се и съмнявайте, всяко едно дипломатическо предопределение е показателно за другите страни. Първо, виждат какъв брой ни е акълът и второ - какъв брой е елементарно да ни заобиколят, подценен или подиграват. Защото и ние самите си го вършим!

Бон воайяж, Пацо! Блесни и там! След три дни тук към този момент ще са те не запомнили. Заедно с политиците, които прикри и избели с белината на невинността....

Бедний ми български народе, с какво заслужи сходни насмешки?

Елена Гунчева, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР