Пациентите с варианта Омикрон на новия коронавирус разпространяват заразата поне

...
Пациентите с варианта Омикрон на новия коронавирус разпространяват заразата поне
Коментари Харесай

Вариантът Омикрон е заразен поне 6 дни

Пациентите с разновидността Омикрон на новия ковид популяризират болестта най-малко шест дни - колкото и хората с предходните разновидности, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 714
Американски учени са взели кръв от 56 новодиагностицирани пациенти, измежду които 38 с Делта и 19 с Омикрон. Всички са били леко заболели - с грипоподобни признаци, без да са приети в болница. Независимо от разновидността и дали са били имунизирани, " участниците са разпространявали живи вируси приблизително към шест дни след началото на признаците, а към четвърт от тях - повече от осем дни ", сподели доктор Ейми Барзак от Масачузетската обща болница в Бостън.

Резултатите от проучването са оповестени на уеб страницата medRxiv, преди да бъдат рецензирани.

" Макар и да не е известно какво количество живи вируси са нужни за разпространение на заболяването, одобряваме данните да значат, че хората с лек Ковид-19 може да са заразни шест дни, а от време на време и по-дълго ", сподели Барзак. " Решенията за изолираност би трябвало да вземат поради тези данни, без значение от разновидността или имунизационния статут ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР