Пациенти с тежки есенни депресии и изострени шизофрении препълниха пловдивската

...
Пациенти с тежки есенни депресии и изострени шизофрении препълниха пловдивската
Коментари Харесай

Психиатрията в Пловдив се напълни с депресирани

Пациенти с тежки есенни депресии и изострени шизофрении препълниха пловдивската психиатрия. Според лекарите болните не са приемали постоянно хапчетата си. В болшинството от случаите те са изоставени от околните си и нямат средства да претърпяват. Преди дни в клиниката е докарана 37-годишна шизофреничка, която буйствала на улицата. Самата тя била грубо бита от клошари, имала синини по цялото тяло. На медиците коствало доста старания, до момента в който съумеят да я успокоят.
"Оказа се, че е без семейство и покрив над главата. Израснала е по домове. Няма персонален доктор, не е плащала осигуровки ", изясняват психиатрите. С тяхно подпомагане и със средства на лечебното заведение на дамата е изкарана персонална карта, с цел да бъде настанена в подслон след изписването й. Проблем е обаче неналичието на джипи. За да се запише при общопрактикуващ доктор, болната би трябвало да заплати за първичен обзор, който коства от 30 до 50 лв..
Психиатрите са обезпокоени от увеличаващия се брой самоубийства на пловдивчани, изпаднали в депресии, пише  "24 часа ". За последните 3 месеца трима пенсионери и 30-годишна с психологично разстройство са поставили завършек на живота си със скокове от високи жилищни здания. Миналата седмицата 70-годишен полетя от седмия етаж на блока си в кв. "Изгрев ". Мъжът се е грижел за брачната половинка си, която била на легло. Пред съседи се оплаквал, че му е тежко и не желае повече да продължава по този начин. 
"Преди да подхващат съдбовни крачки, хората дават сигнали, че нещо с тях се случва. Стават тъжни и затворени. Ако околните им в точния момент усетят смяната и потърсят здравна помощ, могат да предотвратят най-лошото ", споделят лекарите от пловдивската психиатрия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР