Пациенти с грип тип Б пълнят кабинетите. За това алармира

...
Пациенти с грип тип Б пълнят кабинетите. За това алармира
Коментари Харесай

Пациенти с грип тип Б пълнят кабинетите, заболяването протича тежко

Пациенти с грип вид Б пълнят кабинетите. За това сигнализира пред " Телеграф “ общопрактикуващият доктор доктор Георги Миндов. Болните са най-вече хора на междинна възраст, само че има доста случаи и измежду децата.

" Заболяването протича много тежко, с висока температура, която държи по цяла седмица. Така че грипът напълно не си е отишъл. Затова е значимо хората да си вършат проби “, разяснява доктор Миндов. Той изясни, че пациенти всеобщо пият антибиотици, без да знаят какво в действителност им има и по този начин положението им се усложнява.

" При мен пристигна жена, която без да се тества, беше почнала да пие антибиотик и не можеше да смъкна температурата цяла седмица. А в случай че се одобряват верните лекарства в първите 48 часа, всичко завършва доста бързо “, сподели още той.

Справка в уеб страницата на Столичната здравна ревизия сочи, че от 1 до 7 май единствено в София има 159 случая на остри респираторни болести и грип.

Що се отнася до случаите на ковид у нас, доктор Миндов разясни, че те понижават и обстановката е по-спокойна.

Справка

В същото време информация на Столичната здравна ревизия демонстрира, че в складовете залежават 95 796 ваксини против Коронавирус. Наскоро здравният министър доктор Асен Меджидиев съобщи, че следва да бракуваме 2,5 милиона броя, а напъните ни би трябвало да бъдат ориентирани към имунизацията на децата против варицела и морбили. В тази връзка и съветникът на Столична община по здравните въпроси проф. Тодор Кантарджиев открои притеснителна наклонност. Той съобщи, че от две години има спад при наложителните имунизации против животозастрашаващи инфекции.

" И не става дума единствено за морбили, само че и за детски паралич, дифтерия “, разяснява той пред " Телеграф “. Според него е необяснимо да не ваксинираш детето си против заушка или рубеола.

Деца

" Опасно е, че хората не желаят да имунизират децата си. Говорим за наложителния имунизационен календар. Трябва даже да се включат още няколко ваксини, само че да са по избор и да са заплащани от публични фондове “, съобщи проф. Кантарджиев. Според него родител, който откаже безвъзмездна имунизация, би трябвало да поема отговорност за това, като се подпише категорично. В момента има такова условие, само че постоянно е официално.

" При нас има даже нарастване при имунизирането против морбили, покритието е към 90%. Според мен не са обхванати най-вече децата, които са трайно в чужбина “, сподели от своя страна и доктор Георги Миндов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР