Пациенти, преболедували COVID-19 споделят, че заболяването е довело до косопад,

...
Пациенти, преболедували COVID-19 споделят, че заболяването е довело до косопад,
Коментари Харесай

COVID-19 причинява косопад

Пациенти, преболедували COVID-19 споделят, че болестта е довело до косопад, написа английският таблоид „ Сън ". В обществените мрежи и пред лекари хората най-често се оплаквали от оплешивяване, откакто към този момент се били възстановили от заболяването.

" Изгубих към 55 % от косата си и всеки ден продължава да капе ", споделя Грейс Дадли, която забелязала казуса към месец, откакто била изписана от болничното заведение.

Луиза Барис - създател на група за поддръжка на пациенти с COVID-19, акцентира, че повече от една трета от членовете на групата страдали от отчасти оплешивяване, в това число тя самата.

Според медиците, това събитие може да е обвързвано с един от главните признаци на коронавирусната зараза - нарасналата температура. " Треската, провокирана от повишение на температурата над 37,5 градуса може да бъде съпроводена от косопад, защото се нарушава естественият цикъл на растежа на косата ", изяснява доктор Арагон Джузепе.

Според психолога Ева Праудман, при пациентите се следи по този начин нареченият телогенен отток, когато огромно количество коса изтънява или стартира да пада, намирайки се неподвижен. Специалистите считат, че това събитие има краткотраен темперамент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР