Патриотите от ВМРО приветстват поредното решение на българското съдилище в

...
Патриотите от ВМРО приветстват поредното решение на българското съдилище в
Коментари Харесай

ВМРО: Съдът отново потвърди, че бяхме прави, когато се противопоставихме на споразумение със Сакскобургготски

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация приветстват следващото решение на българското съдилище в интерес на българската страна против претенциите на Симеон Сакскобургготски. Последното решение на съда – че дворецът „ Врана “ е на страната, а не на династията – удостоверява отдавнашната позиция на Вътрешна македонска революционна организация против опитите за съглашение със Сакскобургготски.

В четвъртък състав на Софийския градски съд отсъди, че дворецът „ Врана “ е благосъстоятелност на страната, а не на Сакскобургготски и роднините му. Решението предстои на обжалване пред апелативна инстанция, само че още един път удостоверява общата воля на българските съдилища от 2012 година насам, когато стана ясно, че висша инстанция отхвърли реставрация на чифлика „ Кричим “. Въпросното решение тогава трасира пътя на поредност други обективни правосъдни решения в годините.

Преди година се появиха хрумвания за съглашение сред страната и Сакскобургготски. Още тогава Вътрешна македонска революционна организация се опълчи на тези хрумвания. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация и се отхвърли от сходни действия. От оня миг насам към този момент във второ дело се удостоверява правотата на тази позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, почитаме историческата роля на монархическата институция в България. Въпреки многото съдбоносни неточности в новата история, царската институция е знак на българската самостоятелност във вековете.

В същото време обаче ние подсещаме, че голямата част от въпросните парцели са част точно от институцията, а не са персонални парцели на царете. Това значи, че те принадлежат на страната България. Това споделя в този момент и българският съд. Освен това, подсещаме, че България през днешния ден е република и въпросът с парцелите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се пробва да се показва надали не като неоспорим цар.

Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни искания по отношение на България. Какъвто и да е изходът от сходни искания, те единствено ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно присъединяване в българската политика.

Сакскобургготски още преди десетилетия беше оставил българите с неверното усещане, че няма да има никакви искания към страната си. Сега обаче картината се оказва напълно друга. Затова Вътрешна македонска революционна организация още един път се обръща към него: господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате способи да бъдете потребен на България, както нееднократно сте го правили, а не да бъдете потребен единствено на себе си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР