Патриархът на американската политика Хенри Кисинджър отправи ново предупреждение към

...
Патриархът на американската политика Хенри Кисинджър отправи ново предупреждение към
Коментари Харесай

Съединените щати губят представа за последствията от натиска върху Русия

Патриархът на американската политика Хенри Кисинджър насочи ново предизвестие към Байдън и екипа му. Кисинджър счита, че Америка е довела интернационалните връзки до точката, в която всеки миг е допустима гореща война сред Съединени американски щати и Китай и Русия. Китайските медии към този момент изясняват първопричината за протичащото се.

„ Ние сме на ръба на война с Русия и Китай поради процесите, в чието основаване ние самите имахме пръст, без ясна визия до какво е трябвало да доведат тези процеси или до какво в действителност ще доведат. ”

Това изказване направи едно от светилата на американската дипломация, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър. И явно забележителна част от американската академична общественост е подготвена да се причисли към него, като гледа с безпокойство на курса на администрацията на Байдън във връзка с Русия и Китай. Курсът, в който Съединените щати проведоха за Москва същинска „ война в периферията “ - на територията на Украйна, а с Пекин съвсем предизвикаха война в Тайван.

Според Кисинджър за всичко е отговорна администрацията на Байдън, която " следва политика в неверна посока " и не може да отдели персоналните връзки със противника от обективната нужда да поддържа преговорния развой. И, несъмнено, внася прекалено много страсти в интернационалните връзки, разрушавайки съществуващия баланс в тях.

„ 99-годишен политик поучава 79-годишен “, майтапят се китайски специалисти, намеквайки за възрастта на Кисинджър и Байдън. Но всъщност сме съгласни с Кисинджър. „ Сегашното управление на Съединени американски щати даже няма визия какво е равновесие. Първо би трябвало да признаете легитимността на съперника. Ако тази легитимност е оспорена с оборване на нейния суверенитет, салдото няма да бъде реализиран “, написа „ Глобал Таймс “.

И не става въпрос единствено за Тайван, където китайският суверенитет над острова беше провокиран от визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати (тоест третия пост в държавата) Нанси Пелоси. Съединени американски щати демонстративно отхвърлиха да признаят легитимността на настоящето съветско държавно управление и оспориха суверенните му права в постсъветското пространство. Правата, които всяка велика мощ (да не приказваме за суперсила) има в своята външна страна.

Освен това. В груба форма беше отхвърлено последното съветско предизвестие - описът с гаранции за сигурност, който Москва предложи за разискване в края на 2021 година В резултат на това Русия трябваше да стартира специфична интервенция в Украйна, а Съединени американски щати се намесиха, създавайки обстановка на война в периферията.

И в случай че тази война се организира по същия метод, както историческите войни в периферията сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати (Виетнам, Афганистан, Ангола, Никарагуа и дружи), тогава може би рискът от директна война сред двете сили би бил най-малък. Но за разлика от Студената война във Вашингтон на власт няма Кисинджър, който ясно да знае разпоредбите на тези войни и да съизмерва дейностите с вероятните последици. Той не уголемява и задълбочава присъединяване във войните до равнището на секване на червени линии, което може да бъде последвано от директни вражди сред страните.

Но Съединени американски щати, които доставят на Украйна най-съвременни оръжейни системи, покриват (или даже насърчават) нуклеарния тероризъм от Киев и тласкат Тайван към признание на независимостта, тези червени линии към този момент са прекрачени. И не толкоз от незнание (те знаят къде са линиите), а заради неуважение и тъкмо този „ оспорващ суверенитет “.

В резултат Вашингтон е на ръба на война с Русия. За страдание, това не зависи от посоката, в която се развива обстановката в Украйна. За това Кисинджър предизвестява администрацията на Байдън.

„ Съединени американски щати се опасяват да не бъдат въвлечени във война и в обстановка, в която залагат на Украйна и Украйна ще загуби – само че също и в случай че Украйна завоюва. На процедура всеки сюжет на победа ще изисква интервенция на НАТО, с цел да се обезпечи крайният резултат - изтегляне на алена линия, с цел да се попречи на обезверения Путин да предприеме каквото и да е деяние.

С други думи, Съединени американски щати към този момент са на ръба на същински конфликт с Русия. Нещо повече, те докарват своите европейски съдружници от НАТО до този борд. Същите тези, които неотдавна предложиха на Москва да реши казуса с украинския обстрел на Запорожката атомна електроцентрала не посредством наказване на нуклеарните терористи в Киев, а посредством предаване на обекта под контрола на тези терористи. За да им е по-удобно да провеждат терористични офанзиви.

Освен това откритото неуважение на разпоредбите на играта от страна на европейците също може да се трансформира в причина за война. „ Всеки път, когато Путин би трябвало да се тревожи по кое време западен министър председател или парламентарна делегация се озовават по пътищата на Украйна “, продължава „ Уолстрийт Джърнъл “. Разбира се, условното посещаване на Борис Джонсън в Украйна със гибелта му от ракетен удар (или при терористична офанзива, проведена от Киев, която може да се показа като съветски удар) може да стане мотив за война.

Всъщност единственият излаз от обстановката може да бъде незабавното започване на преговорния развой сред Русия и Съединени американски щати. Някои европейски политици считат, че то може да стартира през идващите месеци. Те обаче са скептични по отношение на вероятните му резултати.

„ Знам какво ни следва. Веднага откакто Владимир Путин приключи в Северск, Бахмут и Соледар, откакто мине втората линия Славянск-Краматорск-Авдеевка, той ще излезе с предложение. И в случай че западните страни не одобряват това предложение – а няма да го одобряват – тогава пъкълът ще се отвори ”, сподели сръбският президент Александър Вучич.

И няма да го одобряват освен тъй като няма да са подготвени да признаят съветския суверенитет върху новоосвободените територии. А също и тъй като не са подготвени да признаят новия статут на Русия, пълноправен и равносилен със Запада.

„ За мен демокрацията е желаната система. Но когато това желание се трансформира в съществена цел на интернационалните връзки в актуалния свят, това води до мисионерски подтик. Какво може да докара до нов боен спор като Тридесетгодишната война “, сподели Кисинджър.

И още веднъж е прав. Така че може би един 79-годишен би трябвало да се учи от 99-годишния.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР