Словашкият премиер Роберт Фицо излезе с първи публичен коментар след

...
Словашкият премиер Роберт Фицо излезе с първи публичен коментар след
Коментари Харесай

Роберт Фицо с първи коментар след покушението, прощава на нападателя си

Словашкият министър председател Роберт Фицо излезе с първи обществен коментар след стрелбата по него на 15 май. Той разгласява видеоклип във Facebook и уточни, че следва да се върне на работа.

Обръщението му от 15 минути е озаглавено " Прощавам и предизвестявам ".

Фицо означи, че нападателят му е деятел на словашката съпротива и няма причина да се счита, че офанзивата му е акт на " уединен лунатик ". 

" Активист на словашката съпротива се опита да ме убие поради моите политически възгледи. Медицинският екип предотврати най-лошото. Ако всичко върви по проект, мога последователно да се върна към отговорностите си през юни и юли ", съобщи Фицо. Словашкият министър председател показа, че не изпитва яд към непознатия, който го е прострелял, и че няма да подема никакви правосъдни дейности против него.

" Време е да подхваща първия си ход. Това е прошката. Не изпитвам яд към непознатия, който ме простреля. Няма да подхваща никакви правосъдни дейности против него (такива към този момент се водят от прокуратурата – б. р.), нито ще диря финансова отплата. Прощавам му и го оставям да мисли какво направи и за какво ", разгласи министър председателят на Словакия. Той беше прострелян в град Хандлова след съвещание на държавното управление на 15 май.

Нападателят - 71-годишният Юрай Цинтула, е стрелял по словашкия министър председател пет пъти. Цинтула е с повдигнати обвинявания за опит за ликвидиране за възмездие.

Според телевизия Markíza нападателят на Фицо се гордее с това, което е направил.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР