Патова ситуация в Столичния общински съвет. Новите общинари не успяха

...
Патова ситуация в Столичния общински съвет. Новите общинари не успяха
Коментари Харесай

Новите столични общинари си избират председател след седмица размисъл

Патова обстановка в Столичния общински съвет. Новите общинари не съумяха да изберат ръководител на груповия орган при първото си съвещание след изборите.

Кандидатите за началник на СОС са четирима - от най-голямата група в съвета ПП/ДБ/СС оферират Борис Бонев, а ГЕРБ не издигат претендент и не участваха в гласуването. Мотивите им - отговорност е на най-голямата политическа мощ да откри болшинство в поддръжка на кандидатурата си, а досегашните ръководещи заемат ролята на " мощна съпротива " , разяснява пред News.bg преди гласуването Антон Хекимян от ГЕРБ.

Освен Бонев имаше и други трима претенденти за ръководител на общинския съвет - Диана Тонова от Българска социалистическа партия, Красимир Гълъбов от " Възраждане " и Пламен Данаилов от " ИТН ".

Гласуването бе скрито, в специфична тъмна стаичка и с хартиени бюлетини.

От 61 съветници гласоподаваха 47, а 4 от бюлетините бяха невалидни, като в последна сметка на балотаж излязоха един против различен Борис Бонев и Диана Тонова от Българска социалистическа партия - Бонев с 23 гласа, а Тонева с 9.

Балотажът също не докара до разрешаване на патовата обстановка - Борис Бонев получи още веднъж 23 гласа, а съперничката му 9, колкото е и числеността на групите им. Останалите 12 бюлетини са пуснати съзнателно невалидни.

Общинските съветници ще имат една седмица, с цел да реализиран съгласие, като вторият опит за избор на ръководител на СОС ще бъде идващия понеделник, 20 ноември, в 10 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР