Пътнотранспортните нарушения и престъпления бяха разяснени на дванадесетокласници от АЕГ

...
Пътнотранспортните нарушения и престъпления бяха разяснени на дванадесетокласници от АЕГ
Коментари Харесай

Ученици шофираха под въздействието на алкохол и наркотици с помощта на алкоочила

Пътнотранспортните нарушавания и закононарушения бяха разяснени на дванадесетокласници от АЕГ „ Гео Милев “ в Русе

В аулата на АЕГ „ Гео Милев “ Русе гостува съдияВелизар Бойчев от Районен съд - Русе, който срещна ХІІ А и ХІІ Б клас с пътнотранспортните нарушавания и закононарушения.

Това беше следващата тематика от Образователната стратегия „ Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Тя бе извършена взаимно със старши специалист Таня Тончева от РЗИ Русе. Лекцията бе снимана от ефирен екип на Българска национална телевизия, който приготвя особено предаване, отдадено на Програмата, оповестиха от Районен съд - Русе.

Съдия Бойчев изясни по кое време едно действие е нарушаване и по кое време – закононарушение. Той даде и съответни образци за закононарушения по превоза, разказани в Глава ХІ на Наказателния кодекс на Р България. Специално внимание беше обърнато на ръководството на МПС под въздействието на алкохол и наркотични субстанции. За да изпитат учениците сами какво значи това, госпожа Тончева им даде алкоочила. По този метод младежите имаха опция да схванат по какъв начин използването на спиртни питиета и опиати въздействат върху усещанията и реакциите им.

На финала на срещата всеки дванадесетокласник получи особено предоставените от Висшия правосъден съвет Конституция на Р България и уверение за присъединяване си в Образователната стратегия, а от представителя на РЗИ - осведомителни брошури за вредата от алкохола и опиатите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР