Пътно-транспортен инцидент на жп прелез бе предотвратен тази сутрин от

...
Пътно-транспортен инцидент на жп прелез бе предотвратен тази сутрин от
Коментари Харесай

Запрян Тодоров предотврати фатален инцидент на жп прелез

Пътно-транспортен случай на жп прелез бе предотвратен тази заран от шефа на „ Общински пазари “ Запрян Тодоров. На път за работа от Коматевския надлез по бул. „ Копривщица “ Тодоров е забелязал, че бариерата на кръстовището с Пещерско шосе е спусната, а на прелеза с бул. „ Свобода “ – единствено на половина и колите не престават да минават изпод под бариерата през жп линията.



„ Продължих до пресечката с бул. „ Шести септември “, където се оказа, че и там бариерата е спусната, което значи, че се чака да мине трен “, описа шефът на „ Общински пазари “, който е приключил преди време транспортното учебно заведение " Тодор Каблешков ". Тодоров незабавно е потърсил кантониерката, с цел да предизвести, че може да стане пакост. Обадил се е и в КАТ да държат под око трафика през жп прелезите.

„ Вероятно повода е в погрешно контролиране на бариерите. Кантонът е надалеч от този прелез и регулирането става по –трудно, само че незабавно ще предупредя служителката да внимава “, увери началникът на ЖП възел Пловдив Гошо Къчков. Той изясни, че системата по този начин е устроена, че в случай че има разкъсване на тел, бариерите и на трите прелеза падат долу, с цел да се спре прекосяването на коли през жп линията.

Прелезите на бул. „ Копривщица “ от дълго време основават проблеми в трафика, изключително на Пещерско шосе, където постоянно стават тапи. Неведнъж се случва да се счупи или да се повреди една от бариерите. В годините обратно имаше доста хрумвания за решение на този проблем. Една от тях беше за създаване на естакада за влакове, друга – за транспортен подлез под жп линията на Пещерско шосе, трета – за закриване на този жп сектор. Но и до през днешния ден придвижването се контролира по остарелия метод – с бариери, създавайки всеки ден главоболия на водачите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР