Пътно-строителните фирми излизат на протест на 13 април от 9

...
Пътно-строителните фирми излизат на протест на 13 април от 9
Коментари Харесай

Пътно-строителните фирми излизат на протест пред парламента

Пътно-строителните компании излизат на митинг на 13 април от 9 часа пред Народното събрание в София, оповестиха от Българска браншова камара „ Пътища “. Представителите на бранша показват крайното си отвращение и противоречие от дейностите на народните представители, които отложиха няколко пъти гласуването на план на решение, което ще разреши да се изплати половината от дължимата сума към компаниите за осъществени действия по законни контракти през последната година, както и да се разпореждат нови поправки.

„ Бойкотирането на решение, от което зависи сигурността и живота на жителите на Република България би могло да се дефинира като политически акт, обвързван с упоритости и игри, в чиито заложници се трансформира цялото население. Принуждаването на Агенция „ Пътна Инфраструктура “ да спре напълно работата на пътно-строителния отрасъл, като близо година не разпорежда и не разплаща действия, по изцяло законните контракти за настоящ ремонт и поддържане, е демонстрация на безхаберие и тъпчене на всички правила “, изясняват от Камарата.

Недопустимо е близо 100 хиляди души, работещи в пътния отрасъл, да бъдат сложени в заложнически капан, безапелационни са от организацията.

„ Конструктивния разговор с държавните институции постоянно е бил водещ за ББК „ Пътища “. Политическото говорене и разпространението на погрешни изказване уронва престижа на сектора и демонстрира липса на осведоменост за осъществяването на действия по договорите за настоящ ремонт и зимно поддържане.

Народните представители би трябвало да работят в името на положителното развиване на страната, а не да попречват придвижването на жителите, с цел да извлекат политически дивиденти. Употребата на сектора с користни цели е оттатък рамките на морала, а неглижирането на поддържането на пътната мрежа заплашва стотици човешки животи всекидневно “, акцентират от Българска браншова камара „ Пътища “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР