Пътниците в градския транспорт в София вече няма да плащат

...
Пътниците в градския транспорт в София вече няма да плащат
Коментари Харесай

Куфарите пътуват безплатно в метрото

Пътниците в градския превоз в София към този момент няма да заплащат спомагателен билет за багажа. Това планува нова разпоредба за градския превоз, която Столичният общински съвет одобри през вчерашния ден. В момента куфарите се таксуват, в случай че сборът от височината, ширината и дебелината е повече от 140 см.

Според наредбата ще бъде понижен и актът за пътуващите без билет в градския превоз от 200 на 50 лева Глобата, която пасажерите си заплащат на място пада от 40 лева на 30 лева

С новата разпоредба се вкарва и билет от 2 лева за нощния превоз, които потегля от 7 април. От общината започнаха монтирането на новите спиркови знаци за нощния превоз. Автобусите с номера N1, N2, N3 и N4 ще се движат от 0 до 4 часа през 40 минути. Нощните возила ще имат обща спирка на пл. “Княз Александър I ”. Първата N1 ще се движи от „ Люлин “ до „ Младост “. Линия N2 ще се движи по трасето „ Обеля “ до „ Студентски град “, а N3 от „ Овча купел “ до „ Левски “. Последната нощна линия потегля „ Дружба “ и стига до „ Гоце Делчев “.

В наредбата е написано и че се разрешава колела да бъдат качвани гратис в рейсовете. В момента хората могат да влизат с колела единствено в метрото. Градската администрация ще постави уреди за колела в рейсовете по линиите, отвеждащи до мечтани от велосипедистите дестинации.
Увеличава се и опцията с карта за една линия хората да употребяват повече транспортни средства. В момента в случай че човек желае да пътува в транспортни средства от две линии, където маршрута им съответствува, може да го направи единствено в случай че те имат общи спирки. Така с карта за трамвай 5 не можем да употребяваме и рейс 260, чиито маршрут е същият по продължението на бул. “Цар Борис III”. По новата разпоредба ползвателят на картата по една линия ще може да се качва на всички транспортни средства, където те се движат по същия маршрут.

В разпоредба се урежда и зеления билет за градски превоз, който се вкарва при нечист въздух в града и коства 1 лева дневно. Ако въздухът е още по-мръсен пък се вкарва бял билет.
Според водача на Българска социалистическа партия Калоян Паргов новата разпоредба има за цел да замаскира недомислиците при повишението на цената на билета с 60% преди 2 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР