Пътниците са в безопасностСамолет на авиокомпания Flydubai със 124 пътници

...
Пътниците са в безопасностСамолет на авиокомпания Flydubai със 124 пътници
Коментари Харесай

Не е открито нищо обезпокоително на летище София, обявиха от столичния аеропорт

Пътниците са в сигурност
Самолет на самолетна компания Flydubai със 124 пасажери на борда по направлението от Дубай до София се приземи на Летище София малко след 15 ч., осведомят в публично известие от аерогарата.

Заради подозрения за взривно вещество на борда е бил призован спешния щаб на летище София, в който вземат участие профилирани държавни органи, чиновници на аерогарата и други

Според процедурите за деяние в сходни обстановки самолетът е отклонен на безвредно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пасажерите са свалени от самолета, който e бил претърсен от профилираните служби и нищо рисково не е било намерено.

„ Това е една общоприета обстановка, при която по актуалните процедури, в случай че съществува подобен риск, се привиква така наречен спешен щаб на летището, в който вземат участие всички държавни ведомства. Участват и профилираните служби и Летище София. Има общоприета процедура, при която самолетът се отклонява, пасажерите се изтеглят и се прави инспекция. Това, което се случи, беше прецизно използване на процедурата. Хората са в сигурност, на самолета няма нищо рисково “, сподели Росен Бъчваров, шеф „ Връзки с обществеността “ към Летище София, представен в бТВ.

Пътниците са напуснали самолета. От Летище София оповестяват, че идващите и заминаващи полети не престават да се извършват по разписание.

Един дежурен български МиГ-29 е извършил общоприетата процедура при такива случаи и е изхвърчал от авиобаза „ Граф Игнатиево “, с цел да обезопаси въздушното пространство над Летище София, оповестиха от Министерството на защитата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР