Пътниците на германските авиокомпании са изправени пред нови проблеми в

...
Пътниците на германските авиокомпании са изправени пред нови проблеми в
Коментари Харесай

Германски летища отново са блокирани заради стачки, полетите от и до София също са отменени

Пътниците на немските самолетни компании са изправени пред нови проблеми в понеделник, защото редица полети са анулирани на летището в Берлин, откакто наземният екипаж разгласи стачка поради заплащането, оповестява Bloomberg.

Летищата в Хамбург, Хановер и Бремен също са наранени от стачки и анулация на полети. Профсъюзът Verdi желае възстановяване на заплащането и изискванията, защото служащите изпитват компликации да се оправят с възходящите разноски за живот.

Планираните дейности се случват по-малко от месец откакто немската Lufthansa спря най-малко 1200 полета поради стачки на главните си хъбове във Франкфурт и Мюнхен. Макар че Verdi съобщи, че договарянията по заплащането не престават от години, стресът, породен от острия дефицит на работна ръка в бранша и растящите разноски за живот, докара нещата до сериозна точка.

Всички заминаващи полети в Берлин и множеството идващи са анулирани, демонстрира уеб сайтът на оператора на летището, представен от Investor.bg. Полетите от и до София също са част от анулираните.

Последните проблеми в Берлин следват бурно лято на стачки и закъснения на най-големите летища в Германия предходната година, откакто профсъюзите оказаха напън за постигането на покупко-продажби за по-добро възнаграждение. Германската инфлация се форсира след нашествието на Русия в Украйна, която увеличи цените на газа и други енергийни артикули.

„ Със стачките в понеделник чиновниците на летищата ще изпратят за следващ път мощен сигнал, че ще наложим нашите доста оправдани претенции за доста покачване на заплатите “, сподели Ларс Стубе, представител на Verdi в Хамбург.

Служителите от обществения бранш в Германия желаят нарастване на заплащането от 10,5%, въпреки че договарянията с работодателите към този момент не дават резултат. Пощенските чиновници в страната също започнаха стачка в опита си да реализират нарастване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР