Пътниците, които летят с Korean Air, могат да бъдат помолени

...
Пътниците, които летят с Korean Air, могат да бъдат помолени
Коментари Харесай

Ето защо претеглят пътниците преди да се качат на борда на самолета

Пътниците, които летят с Korean Air, могат да бъдат помолени да се качат на кантара, преди да се качат на борда на самолета. Упражнението, което ще продължи към три седмици, се изисква по закон и се ползва за всички корейски превозвачи. Законът изисква от самолетните компании да претеглят пасажерите и ръчния им багаж поне един път на пет години и е " от решаващо значение за сигурността на полетите ", сподели представител на компанията. 

Според локалните медии известието е било посрещнато с отпор от страна на обществеността. Според самолетната компания известието с подробна информация за измерването, което трябваше да стартира на интернационалното летище Gimpo, последвано от летище Incheon идващия месец, е било отстранено от уеб страницата на самолетната компания. 

Разумно ли е да се претеглят пасажерите?

" Определено не. Поне не за задачите на сигурността, споделя Ванс Хилдерман, основен изпълнителен шеф на компанията за авиационна сигурност Afuzion.

Проучване, оповестено през 2019 година в Journal of Transport & Health, откри, че в районите с по-висока степен на разпространяване на затлъстяването " може да стартират да се следят доста нарушени нива на сигурност, в случай че трендовете за увеличение на тежестта продължат ". 

" Ако сте в дребен аероплан Bombardier или Embraer и имаме 10 доста затлъстели хора... това може да докара до дребна разлика. Авиационният програмен продукт може да се приспособява към измененията в тежестта, плътността на въздуха и други фактори, заради което безопасността не е застрашена даже в обстановки, в които съставът на пасажерите е нехарактерен, като да вземем за пример полет рано сутринта с най-вече предприемачи, които нормално тежат повече от междинния пасажер. Като цяло, забележителното нарастване на тежестта на пасажер би било засенчено от тежестта на горивото, товара и самия аероплан. Горивото е 20 пъти повече от тежестта на пасажерите ", заяви Хилдерман.

Но Шем Малмквист, инструктор в Колежа по аеронавтика към Техническия университет на Флорида, твърди, че инцидентните тегловни проби са добра концепция.

" Ние използваме междинното тегло на пасажерите, само че хората стават доста по-тежки ", споделя той. " Триста души, които тежат повече от междинното тегло, могат да доведат до доста превишаване на тежестта на самолета, а всички наши калкулации на експлоатационните характерности - дължина на пистата, нанагорнище, превъзмогване на трудности, дистанции за кацане, благоприятни условия за надморска височина - всички те зависят от тежестта, наред с други неща ", добави той.

Хилдерман е склонен, че хората стават все по-големи, само че съгласно него в този момент пасажерите се разграничават и по други способи.

" Американците стават все по-тежки. Китайците също, корейците също. Но също по този начин летим и по-млади... тъй че това в действителност компенсира увеличението на тежестта на междинния човек ", съобщи той.

 

Хосе Силва, доцент в Училището по инженерни науки към австралийския университет RMIT и един от създателите на изследването, съобщи, че съгласно него самолетните компании не желаят да претеглят пасажерите заради деликатния темперамент на тематиката.

" Липсва и схващане за изгодите за сигурността, които биха могли да се получат, в случай че има по-точни средства за определяне на тежестта на пасажерите, вместо да се разчита на стандарти ", добави той.

Къде самолетните компании претеглят пасажерите?

Air New Zealand претегли пасажерите през юни по аргументи, свързани с сигурността и горивната успеваемост. Finnair е направила същото през 2017 година, а Hawaiian Air е провела голям брой процеси за претегляне на пасажерите по време на полети сред Хонолулу и Американска Самоа. 

В Европа, където превозвачите следват наредбите на Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA), обстановката е друга. През 2008 година и 2009 година EASA претегли близо 23 000 пасажери и откри, че междинното тегло на пасажерите се е нараснало с 3 до 5 кг (6,6 до 11 фунта). В следващ отчет, оповестен през 2022 година, се установи, че междинното тегло на пасажерите се е нараснало леко от 2009 година насам - приблизително 82 кг за мъжете и 68 кг за дамите, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР