Пътници на БДЖ станаха жертва на неуредиците в дружеството. Хората,

...
Пътници на БДЖ станаха жертва на неуредиците в дружеството. Хората,
Коментари Харесай

Имаш билет – няма влак! БДЖ-то го спира зимата, пуска го март! Пътниците за Копривщица обаче не знаят за промяната в разписанието. Защо?


Пътници на БДЖ станаха жертва на неуредиците в сдружението. Хората, пътуващи по линията София-Копривщица, са си купили билети за трен, който не съществува. Причина за объркването е промяната на лятното разписание със зимно.

По думите на Ивайло Георгиев от " БДЖ пътнически транспорти " влакът сред София и Копривщица се е движел всяка неделя през лятото, само че след промяната на разписанията се е получило разминаване.

" През зимата има много по-малко пасажери в тази посока и по тази причина се реши тази линия да бъде възобновена чак през март следващата година. Наистина е станало неразбирателство. Случаят към момента се проверява ", разяснява неуместната обстановката Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Пътниците, купили си билети за влака призрак, са качени на друга комбинация и извозени.

Според Ивайло Георгиев по новото разписание се стопират няколко линии като по този начин се прави актуализация на остарялото разписание.

" Смяната на разписанието съответствува с финансовата година на сдружението. Ежегодно се случва това. Няма да има ощетени, тъй като се прекратява придвижването на влакове, които се употребяват малко през интервала декември-март ", означи още служителят на държавната железница.

Георгиев посочи, че секторът София-Перник е много претрупан и разписанията ще се запазят, а за коледно-новогодишните празници от БДЖ няма да пускат спомагателни композиции, тъй като " пасажерите разчитат повече на регулярните влакове ".

Dnes.bg
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР