Пътните строители са върнали част от платените им авансово пари.

...
Пътните строители са върнали част от платените им авансово пари.
Коментари Харесай

Пътните строители са върнали по-малко от 10% от авансово платените им пари

Пътните строители са върнали част от платените им предплатено пари. Председателят на Браншовата камара " Пътища " Стефан Чайков сподели пред БНР, че са върнати близо 120 млн. лв.. В началото на седмицата зам.-министърът на районното развиване Иван Шишков разгласи, че за обекти, които няма да се строят идващите две години.

" Не са изхарчени задатъците. По към този момент работени обекти са върнати близо 120 млн. лева от тези задатъци. Единственото, което е нужно, е страната да форсира процедурите, които са нужни за издаване на строителни позволения на обектите, и те ще бъдат приключени ", сподели Чайков.

Той изясни, че отпуснатите предплатени средства са по контракти с " Автомагистрали " ЕАД за ново строителство, а сумите, за които пътните строители претендират и поради които излязоха на митинг, са по контракти с Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за настоящ ремонт и поддръжка.

Чайков напомни, че няколко пъти са разгласявали, че към 600 млн. лв. би трябвало да бъдат преведени на пътностроителните компании, с цел да не спре работата по обектите, които са поели, а " в това време сумите се усилват непрестанно " и към този момент са към 900 млн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР